Annemin Cennetten Bahçesi...

Annemin Cennetten Bahçesi...

17 Mayıs 2018 - 22:00

Bu çiçekleri can annem yetiştirdi, o çekip guruba attı "Bakın çiçeklerime" diye. Annelerin dokunduğu her yer böyle bir cennet bahçesine dönüyor

Ne güzel bir sözcüktür "Anne" demek. Ne şanslıdır henüz bu sözcüğü telaffuz edebilen.

Dünyanın en güvenli limanı, hırçın hazlaz dalgalardan soğuşup yorulup kapısında dinlendiğimiz addır. Kucaktır. Şartsız şurtsuz sevginnin , şartsız şurtsuz barınağın, huzuru hiç bitmeyen denizler kadar derin sevginin adıdır "Anne"

Gizemi bin yıl geçse çözülemeyecek , bilimin baş edemediği Allh'ın sadece bir lütfudur, gizemi büyüsü ile annelik .

Karşılığı yoktur bu sevginin , ne bir çocuk için anneyi sevmenin , ne de bir anne için çocuğunu sevmenin …. Oysa dünyadaki her şeyin ya maddi ya da manevi bir karşılığı vardır…

Lokman Suresi 14. Ayet'te "İnsana da, anne babasına iyi davranmasını emrettik. Annesi, onu her gün biraz daha güçsüz düşerek karnında taşımıştır." buyuruyor

Anadolu'da bir hikaye anlatılır. Vefasız bir evlat varmış, annesine kötü davranan onu sürekli üzen sürekli tartışan ve kıymetini bilmeyen. Bir gün yine annesiyle tartışmış hayırsız evlat ve annesini bıçaklarak öldürmüş. Cesedini bir çuvala koymuş karanlıkta sırtlayıp bir yere gömmüş.

Birkaçgün sonra ticaret için yola çıkar hayırsız evlat, yolda haramiler yolunu keserler. Haramilerin çıkınlarında birşeyler vardır. Biraz da hayırsız evlatla eğlenmek için : " Söyle bakalım çıkınımızdaki ot nedir? Bunu bilirsen sana zarar vermeden seni yoluna gidersin. Bilemessen yükünle birlikte canını da alırız. "

Hayırsız, donar kalır, nerden bilecek, nasıl bilecek çıkındakinin ne olduğunu, korkuyla düşünür durur, tam zamanı dolmak üzereyken bir ses "Kızbara " diye bağırır . hayırsız elvat diğerleriyle birlikte şaşkına döner. Evlat kurturlur .. Ama mahcup ama üzgün, ama pişman yoluna devam eder.


Meğer annesinden elbisesine bulaşmış bir damla kan dile gelmiş, evladını kurtarmış yine anne.

Bir hikaye ama gerçek şu ki bir anne evladı söz konusu olduğunda olağanüstüleşiyor, cesaretiyle gücüyle gözü kararmışlığı ile ile bambaşka oluyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x