Arkadaşlığı Öldüren 5 Madde!

Arkadaşlığı Öldüren 5 Madde!

Arkadaşlıklar pek çok farklı sebepten dolayı son bulabilir çünkü hiçbir ikili ilişki diğerine benzemez. Ancak arkadaşlığınızı kötü bir pozisyona sokacak, hatta bitirecek belli başlı durumlar da vardır

17 Aralık 2021 - 19:31


 

1. Yüz yüze görüşmemek
Sosyal medya üzerinden arkadaşlarınızla sürekli iletişim halinde olabilirsiniz ama ne sıklıkta randevulaşıp bir şeyler yapıyorsunuz? Eğer yüz yüze görüşmeler gittikçe azalıyorsa, bu birbirinizden ayrı düşmenize, dolayısı ile de arkadaşlığınızın bitmesine sebep olabilir. Bu durumla başa çıkmak ise oldukça basit, arkadaşlarınıza gerçek zaman ayırın! Sosyal medyada geçirdiğiniz zamandan mümkün olduğunca kısın ve sizin için önemli olan insanlarla gerçek aktiviteler yapın.


2. Karşılıksız bırakmak
İlişkiler her zaman eşit oranda alıp vermeye dayanmasa da eğer verici olan hep aynı tarafsa ve asla karşılığını alamıyorsa, bu durum dengeyi bozacak ve arkadaşlığınızı da sonlandıracaktır. Karşılık bulamayan taraf kendisinin önemsenmediğini hisseder ve doğal olarak bir süre sonra daha ilgili insanlara yönelir. Bu doğaldır.


3. Negatif olmak
Bu konuda herkesin farklı bir fikri olabilir. Bir ilişkide negatif enerjinin çok fazla olduğuna sadece taraflar karar verecektir. Olumsuzluk farklı formlarda ortaya çıkabilir; bazen sadece şikayet etmektir, bazense kötü tavır ve sözlü tacize kadar varabilir. Eğer bir arkadaşınıza karşı siz negatif davranıyorsanız, bunun nedenini düşünmelisiniz. Özgüveniniz mi yok? Başka bir şeye sinirlisiniz ama acısını arkadaşınızdan çıkarmak daha kolayınıza mı gidiyor? Sorunun ne olduğunu bulun ve düzeltmek için çaba harcayın. Unutmayın ki bu tavrınız yeni arkadaşlar edinmenizi de engeller.

4. Uyumsuzluk
Bir arkadaşlıkta kesin olan tek şey, ilişkinin bir noktada değişim yaşayacağı gerçeğidir. Bu değişimin hangi derecede ve ne şekilde olduğu, ilişkiyi yaşayan insandan insana farklılık gösterecektir. Bazı insanlar, içinde bulunduğu bazı şartlar değiştiğinde arkadaşlarından uzaklaşıp, yeni pozisyonuna daha yakın başka birilerini aramayı tercih edebilir. Şartlar da o yönde gelişebilir. Örnek vermek gerekirse, bazı insanlar evlendikten sonra bekar arkadaşlarından uzaklaşarak evli olanlarla daha sık görüşmeyi tercih edebilir. Ya da çocuk sahibi olduktan sonra, diğer çocuklu arkadaşlarına yönelebilir.

Bir arkadaşlığın değişmesi için farklı pek çok sebep olabilir, kilit nokta buna nasıl adapte olacaksınız? Yeni arkadaşlar edinmek de iyidir, var olan bir ilişkiniz karışık bir hal aldığında, ezici olmadan ya da bitmeden önce bir süre ayrı zaman geçirebilirsiniz. Genellikle zaman geçtikten sonra yeni duruma alışıp, arkadaşlığa kaldığı yerden de devam edilebilir.


5. Çatışmaların büyümesi
Fikir çatışmaları ya da anlaşmazlıklar arkadaşlıkları bitirmek zorunda değildir. Aslında bir şeylerin yanlış gittiğini bile göstermez. İnsanlar birbirlerinden farklıdır ve farklı görüşlere sahip olmaları da normaldir. Sorun, bunları sağlıklı bir şekilde konuşamamakla başlar. Çatışmalar yaşayan insanların yaptığı ortak hatalar şöyle sıralanabilir:
* Hiçbir sorun yokmuş gibi davranmak, ama sonrasında problemin büyümesine izin vermek
* Konuşmaya çalışan insanı dinlememek, görmezden gelmek
* Çatışmayı gündeme getirmekte başarısız olmak ama çatışma yaşanan insanın arkasından konuşmaktan çekinmemek
* Arkadaşın belirli tavırlarını ortaya koyan ipuçlarını görmezden gelmek

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x