Asgari Ücrette Kritik Gün Bugün!

Asgari Ücrette Kritik Gün Bugün!

26 Aralık 2019 - 08:21

Asgari ücret 2020 bugün belli oluyor! Milyonlarca çalışanın gözü kulağı bugün asgari ücret tespit komisyonunun, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ev sahipliğinde yapılacak olan dördüncü toplantısına çevrildi. DİSK, Hak-İş ve Türk-İş’in temsil ettiği işçi kesiminin ve TİSK temsilciliğindeki işveren kesiminin teklifleri netleşti. Düğüm ise bugün yapılacak son toplantıda belli olacak. Peki, 2020’de asgari ücret ne kadar olacak? Detaylar haberimizde…

Asgari ücret tespit komisyonunun dördüncü toplantısı bugün Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ev sahipliğinde yapılacak. İşçi ve işveren temsilcilerinin teklifleri geçtiğimiz haftalarda netleşmişti. İki kesimin de kırmızı çizgisi haline gelen teklifler arasındaki takribi 300 liralık fark pazarlığın en temel maddesi durumunda… Çalışanların gözü kulağı ise bugün yapılacak olan kritik toplantıya çevrildi. Asgari ücret pazarlıklarının bugün yapılacak olan son toplantıda nihayete ermesi ve 2020 asgari ücret tutarının belirlenmesi bekleniyor. Peki, asgari ücret 2020 ne kadar olacak? İşte, merak edilen detaylar…


İŞÇİ KESİMİNİN TEKLİFİ NETLEŞTİ: 2 BİN 578 LİRA


2020 asgari ücret tutarının belirleneceği son toplantı öncesi işçi temsilcileri Türk-İş’in teklifini taban sınır olarak kabul etti. Türk-İş, Hak-İş ve DİSK’in yaptığı ortak açıklamada 2 bin 578 TL’nin üzerindeki bir rakamın değerlendirmeye alınacağı ifade edildi. Öte yandan mutabakat sağlanmasının yanı sıra DİSK’in beklediği asıl miktar ise 3 bin 200 lira olarak açıklandı.


İŞVERENİN TEKLİFİ: 2 BİN 262 LİRA


Bugün yapılacak olan toplantıya patronlar ise 2 bin 262 lira teklifi ile oturacaklar. İşçi kesiminin teklifini yüksek bulan işveren temsilcisi TİSK, ücretin artırılması durumunda istihdam sıkıntısı yaşanacağını savunuyor.


CUHMRUBAŞKANI ERDOĞAN: İNŞALLAH JESTİ YAPARIZ


Geçtiğimiz günlerde komisyonun son toplantısı öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan oldukça önemli bir açıklama geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı, asgari ücretle ilgili kendisine yöneltilen soruya “Gelsin bakalım inşallah jesti yaparız” yanıtını verdi.


2020 ASGARİ ÜCRET DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLÜYOR!


Asgari ücret tespit komisyonun son toplantısı ise Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ev sahipliğinde saat 14.00’te yapılacak. Son toplantıda asgari ücret ve AGİ’nin belirlenmesi bekleniyor.


AGİ NE KADAR?


Masada işvereni temsil eden TİSK ise '' İşletmelere yansıyacak olumsuz etki işçilere de yansıyacaktır'' diyor. İşveren asgari ücret desteğinin 200 lira olarak uygulanmasını da talep ediyor. Hürriyet’ten Noyan Doğan ise çeşitli hesaplamaları yaparak hazırladığı tablosunu kamuoyuyla paylaştı. Buna göre AGİ 2020’de 191 lira seviyelerinde olabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x