"Asıl Hedefleri Seçimlere Kadar"

"Asıl Hedefleri Seçimlere Kadar"

26 Şubat 2019 - 15:41

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Fait Öztrak'ın açıklamalarından satır başları:

Hocalı Katliamı'nda 600'den fazla kardeşimiz yaşamını yitirdi. Kardeşlerimizi saygıyla anıyorum.

Çarşıda pazarda milletin mutfağında büyük bir yangın var. Şirketler zor durumda. İflaslar, ödenemeyen senetler bunlar ciddi şekilde sorun yaratıyor. Bu yıkıcı dalgayı gören ilk parti biz olduk. Ağustos ayında genel başkanımız "kriz geliyor" dedi. "Bu krizi atlatabilmek için yapısal önlemler almak zorundasınız" dedi.

Ekonomi Masası'nın koordinatörlüğünde krizle ilgili gözlemleri, verileri değerlendirdik. Tüm toplum kesimleri dinlendi.

CHP'den DSP'ye 'Atatürkçülük' yanıtıCHP'den DSP'ye 'Atatürkçülük' yanıtı

"13 MADDELİK ÖNLEM PROGRAMI UYGULANMADI"
13 Maddelik bir önlem programını ortaya koyduk, Bu programda söylediğimiz şeyler de basit tedbirlerdi. Bunlar uygulanmadı. Orada liyakat inşa edilmeli dedik, Hazine'nin başına damadı atadı. Seçilmeyen vekilleri, bakan yardımcısı, elçi geldi. Saray ve çevresinin yakınları danışman yapıldı.

'Dolarla yapılan ihaleleri Türk Lirası'na dönüştürün' dedik, devletin hazinesi halktan dövizle borçlandı.

"YILIN TAMAMI İÇİN PLANLANAN BORÇLANMAYI 2 AYDA YAPTILAR"
Önümüzdeki yılın tamamı için planlanan borçlanmayı iki ayda yaptılar. Ve yüksek faizle. Dünyada bu kadar yüksek faiz veren ülke sayısı çok azdır.

Bunlara kamu ihale yasasını standartlara uygun hale getirin dedik. Türkiye'nin en stratejik tesislerinden Tank Palet Fabrikası'nı yabancı bir ülkenin ordusunun ortak olduğu bir şirkete ihale olmaksızın yaptılar. Hala daha ihalelerde istisna maddeleri artıyor.

TASARUF YERİNE SARAYLAR
Tasarruf dedik, yazlık saray, kışlık saray yetmedi uçan saraylar aldılar. Biz ne önerdiysek tersini yaptılar. Sonuç ortada. ülke yangın yeri...

CHP'den Bodrum adayı hakkında ilk yorumCHP'den Bodrum adayı hakkında ilk yorum

"BENZİN VE MOTORİNE ZAM TARLADAN, SOFRAYA YANSIYACAK"
Daha dün benzin ve motorin zamlandı. Şimdi bu zamlar tarladan sofraya bütün fiyatlara yansıyacak. Ne zaman Şubat'ta. Şubat'ın enflasyonu ne zaman açıklanıyor Mart'ta. O düşük çıkarsa seçim sonrasına kadar açıklanacak bir rakam yok. Ne yapıyorlar baskı uyguluyorlar. Marketlere, kuruluşlara talimat veriliyor. 31 Mart'tan sonrası Allah kerim.

"TRAKTÖRÜN DEPOSU 450 LİRAYA DOLUYORDU ŞİMDİ 560 LİRAYA DOLUYOR!"
Geçtiğimiz yıl traktörün deposu 450 liraya doluyordu, şimdi 560 liraya doluyor. Daha gübredeki, tohumdaki, yemdeki zamlardan bahsetmiyorum. Çiftçilerimiz bu yönetimin elinde ya karasabana dönecek, ya da ekmeyecek.

BERAT ALBAYRAK'IN AÇIKLAMALARI
Milletten kopmuş vaziyetteler. Zam haberi geldiği gün Saray'ın sosyete damadı çıkmış alay eder gibi Mart Şubat'tan iyi geçecek diyor. Millet tavuk kemiği ile nefsini köreltmeye çalışırken bunlar lüks içinde yaşıyorlar. Milleti soğan için kuyruğa soktular. Neymiş bu kuyruk refah kuyruğuymuş. O kuyruklarda fakir fukara, dar gelirli, emekli bekliyor.

Bu kuyruklarda ikişer kiloluk paketlerde kuru fasulye, mercimek, nohut satacaklarmış. Ne söylemiştim bu tanzim satış mağazalarında margarin, deterajan, ampul de satacaklar. Milleti kuyruklara sokacaklar.

"ÜLKEYE YENİDEN KARNE DÖNEMİ GELİYOR"
Ülke savaşa girmemiş, afet yok. Milletimize söylüyorum eğer bunların kulakları çeklimezse ülkeye yeniden karne dönemi geliyor. Bunlar her işi emir vererek çözeriz zannediyor.

"ASIL HEDEFLERİ SEÇİMLERE KADAR ENFLASYONU DÜŞÜK GÖSTERMEK"
Asıl hedefleri seçimlere kadar enflasyonu düşük göstermek. 2001 krizinden sonra mali bedelleri büyük sıkıntılarla sağlamlaştırılan bankalarımızın yapısını bozacak adımlar atıyorlar. Bankaların daha fazla kredi vermesini sağlamaya çalışıyorlar.

"İŞSİZLİK FONU İÇİN BİRİKEN PARALARI KENDİ BEKALARI İÇİN KULLANIYORLAR"
İşsizlik Fonu için biriken paraları kendi bekaları için kullanıyorlar. Sanki işsizliğe çözümmüş gibi paket açıkladılar. İstihdam Paketi her seçim öncesi açılır, hüsranla kapatır. İşsizlikten bunalan insanlarımız, iş insanları çiftiler canlarına kıyıyor.

17 yıldır iktidarda olan kadrolar bunun sorgulanmasını istemiyor. İçerde düşman yaratalım da bunlarla savaşıyoruz deyip milletin gündemini karartalım. Eskiden Cumhurbaşkanları birliği temsil ederdi. Eski Cumhurbaşkanlarından hiçbiri milletin yarısına zillet, terörist dememişti. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı böyle konuşuyorsa başka bir düşmana ihtiyaç yoktur.

"MUHALEFET CEVAP VERİRSE AVUKATLAR HAREKETE GEÇİYOR"
Muhalefet partilerinin genel başkanları kendisine cevap verince, hemen avukatları harekete geçiyor. AKP Genel Başkanı sırtında Cumhurbaşkanı gömleği olduğu için seçim yasaklarına takılmıyor. Bizler yıllardır Erdoğan'ın seçimlere devlet imkanlarını kullanarak girmesine alışmıştık, şimdi bir de Cumhurbaşkanı kalkanını kullanarak bu seçime giriyor.

OSLO VE KOZMİK ODA HATIRLATMASI
Tüm yurttaşlarımıza hain, terörist demesine izin veremeyiz. Orada duracak. Bizim geçmişimizde Oslo'da pazarlık masaları kurmak yok. Devletin kozmik odalarını, tüm organlarını teröristlere düşürmek yok. Çok şükür ki 'sıfırlama' kayıtları ortaya saçılınca "Ne istediniz de vermedik" yok. Bizim geçmişimizde koskoca bir Kurtuluş Savaşı ve onun başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk var.

Mahkemeler ellerinde varsa bir delil götürürler mahkemeye verirler. Çok şükür bizim iki cihanda da veremeyeceğimiz hesap yok. Ancak bu sözlerin sahiplerinin bu rahatlığı var mı emin değilim.

"BUNLARIN DERDİ 31 MART'A KADAR İŞ, AŞ KONUŞULMASIN"
Bunların derdi 31 Mart'a kadar iş konuşulmasın, aş konuşulmasın. Yaşanan kriz 82 milyon yurttaşımızı ezip geçiyor. Ülkede üretimi bitiren, açığı borçla kapatmaya çalışan ekonomiyi bu hale getirdiler. 10 yılda dış borcu tam 3 kat artırdılar. Bütün parayı betona yatırdılar. Ülkenin rekabet düzeyi düştü.

Üretim bir ekonominin varlık nedenidir. Tarımsal devrimin başladığı Anadolu topraklarında vatandaş ucuz soğan kuyruklarında. Arz düşmüş talep artmışsa fiyat artar. Bunu "Biz de ekonomi okuduk" (Berat Albayrak) diyenlere söylüyorum.

"ÜRETMEDEN BU ATEŞ SÖNMEZ"
Soğan, domates, patlıcan, sivri biber üretimi düşmüş. Üretmeden bu ateş sönmez. Erdoğan ne yapıyor çiftçiden hal esnafına terörist çıkarmaya çalışıyor.

Ekoniminin en hızlı büyüdüğü yıllarda bile bir yıl içinde istihdamı 2,5 milyon artırmayı başardıkları bir yıl yok. Ekonominin daralacağını herkes söylüyor ama bunlar 2019'da 2,5 milyon kişiye iş vereceklermiş. İş ve istihdam emirle komutayla artmaz.

"DAMAT, KAYINPEDER SAYI SAYMAYI BİLMİYORLAR"
Kayınpeder çıkmış döviz balonunu düşürdük diyor. Türk lirası yüzde 29 değer kaybetti. Bunlar damat, kayınpeder sayı saymayı bilmiyorlar. Bunların elinde ekonomi daha da batacak.

EKONOMİDE 4 SAC AYAK ÖNERİSİ
Laf dinlemediler geldiğimiz yer burası. Genel Başkanımız dün önemli bir yol haritası daha çizdi. Ekonomide güvenin yolu 4 sac ayağı üzerine oturtulmuş strateji ile çıkar. Nedir bu hukukun üstünlüğü ve demokratik katılım, ikinci ayak üreten ekonomi, üçüncü ayağı herkesi içeren güçlü sosyal devletin olduğu yeni bir paylaşım sistemi. Son ayak ise sürdürülebilirlik.

SURİYELİLERE 35 MİLYAR HARCANLAR EYT'YE 'KAYNAK' YOK DİYOR!
Bakın Suriye'de sürdüremedikleri tüm politikaların bedelini halkımız çekti. Suriyelilere 35 milyar doları harcayıverenler emekliye, EYT'ye gelince 'kaynak' yok diyor.

İstiyoruz ki milletimiz daha fazla sıkıntı çekmesin. Milletimizin 31 Mart akşamı atacağı tokat sarı kart anlamına gelecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x