Ayasofya’da İlk Namaz!

Ayasofya'da İlk Namaz!

22 Temmuz 2020 - 18:20

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya Camii'ndeki ilk namaza 700 ila 1000 arası kişinin katılacağını söyledi


İlk namaz öncesi camide tadilat ve temizlik çalışmaları devam ediyor. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da çalışmaları incelemek üzere Ayasofya Camii'ne gitti. Çıkışta gazetecilere kısa bir açıklama yapan Erbaş, ilk namaza kaç kişinin katılacağıyla ilgili soruyu yanıtladı. 

Cami içerisinde birer metre arayla namaz kılınacak şekilde düzenleme yapıldığını söyleyen Erbaş, "Şu an rakam olarak bilmiyorum ama yani 700-800-1000 kişi arası ara bölmelerle olabilir. Tabii hemen iç avlu var. İç avluda da yine namaz kılanabilecek sosyal mesafeye uygun şekilde. Çok şükür hiçbir problem olmadan cuma günü camimizin açılışını yapacağız inşallah" dedi.

"TEK BİR ÇİVİ ÇAKILMAYACAK"

Duvarlarda bulunan mozaik, sembol, fresklerle ilgili çalışmaların sorulması üzerine de Erbaş, şunları kaydetti:

"Onlar şu anda devam ediyor. Bir kısmı tamamlandı. Diğer freskler, resimler de şu an perdeleniyor. Teknolojik imkanlardan faydalanılarak inşallah bu sistem de kuruluyor. Tek bir çivi çakmadan yapılan hazırlıklar bu şekilde devam ediyor."

Devam eden çalışmalara ilişkin ise Erbaş, şu bilgileri verdi: 

"Halısı seriliyor. İçeride hem tadilat, diğer hazırlıklar devam ediyor. Arka bahçede, avluda temizlikler, bahçe düzenlemesi ve halı olmayan yerlerde namaz kılacak insanlarımızla ilgili düzenlemeler devam ediyor. İnşallah cuma gününe her şey hazır olur."

AVLU GİRİŞİNE TÜRK BAYRAĞI

Erbaş'a inceleme sırasında İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı da eşlik etti.  Öte yandan, Fatih Belediyesi ekiplerince Ayasofya'nın avlu girişlerine bayrak direkleri yerleştirilerek Türk bayrakları göndere çekildi.  Ayrıca, Ayasofya Camisi'nin avlusunda Fatih Belediyesi ekiplerince dezenfekte ve peyzaj çalışmaları yapıldı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x