"Ayasofya Minareleriyle Kalacak"

"Ayasofya Minareleriyle Kalacak"

15 Mart 2019 - 16:00 - Güncelleme: 15 Mart 2019 - 16:32

Gaziantep'te konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda'daki cami saldırısında 3 Türkün yaralandığını açıkladı. Erdoğan, yaralılardan birine ulaşarak görüştüğünü belirtti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Son 1 yıldır dördüncü defa gaziantep'teyim...

Son bir yılda Gaizantep'i 800 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

31 Mart'ta Gaziantep yepyeni bir hizmet döneminin kapısını aralayacaktır.

Gaziantep bugüne kadar hep yanımızda oldu.

Son 17 yılda Gaziantep'e 35 katrilyon yatırım yaptık.

Biz Antep'i sadece aşkla sevmekle kalmadık, tarihinin en büyük hizmetleriyle geleceğe hazırladık, 17 yılda Gaziantep'e 35 katrilyon yatırım yaptık.

Gaziantep'i 10 bin 830 yeni derslik inşa ettik. 60 binden fazla öğrencinin eğitim gördüğü kente 2. üniversiteyi kurduk. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ni kurduk. Bölgenin merkezi bir üniversitesidir.

Eski stadın yerine inşallah muhteşem bir milet bahçesi kuruyoruz. İçerisinde milet kıraathanesi de olacak. Gaziantep'e 33 bin seyirci kapasiteli bir stadyum yaptık.

Şahin Bey'in şehit edildiği yere Milli Mücadele Tabiat Merkezi'ni kuruyoruz.

Sağlıkta 17 yılda 1135 yataklı 20 hastaneden oluşan 83 tesis kazandırdık. Önümüzdeki yıl inşallah Gaziantep'e bin 875 yataklı şehir hastanesi yapıyoruz.

10 milyon 700 bin metrekare büyüklüğündeki askeri alanın yarısı millet bahçesi, yarısı medeniyet şehri olacak.

50 bin konutluk Gaziantep Kuzey Şehir Projesi'ni başlattık. Yol yapımı çalışmalarına da devam ediyoruz. İmar barışıyla 194 bin Antepli vatandaşın sorununu çözdük.

Şehrimizin içindeki askeri birliği orada tutmanın bir anlamı kalmadığını gördük. Bu devasa alanı Antep'in hizmetine sunmaya karar verdik. Yarısını milet bahçesi haline dönüştüreceğiz. Kalanında da medeniye şehri projesi olacak.

Şehre doğalgaz sağladık. 280 kilometre bölünmüş yol ilave ettik, 396 kilometreye çıkarttık. Demiryolu hatlarını yeniledik.

Düztepe - Şehir Hastanesi güzergahına sürücüsüz metro hattı için sondaj çalışması devam ediyor. İnşaatı da en kısa sürede başlayacak.

Gaziantep Havalimanı'nın yolcu sayısı 2 milyon 655 bine yükseldi. Bunu 5 milyona çıkarmak için yeni terminal binası ve apron yapıyoruz.

Gaziantep'e 5 baraj ve 3 gölet inşa ettik. Çiftçilere 1.5 katrilyon lira tutarında tarımsal destek verdik.

2 yeni organize sanayi bölgesi, 2 teknopark kurduk.

Şehrimizdeki 87 bin iş yerine 2 katrilyon liralık SGK primi verdik.

Gaziantep'te bir lojistik köy kuruluyuor. Yakında inşasına başlanıyor.

Yurt dışında bayrağımızı yakıyorlar, bunlar Kürtmüş... Ne kürdü? Bunlar ahlaksız, vatan haini... Ülkemizi böldürtmeyiz, ama bunlar bayrak, ezan düşmanı.

Dünya Kadınlar Günü için oraya gelmişler, oraya gelirken toplantı ve gösteri yürüyüşleri Kanununu bilmiyor musun? Valimizi aradım, müracaatları yok. 8 Mart'ta toplanırken senin iznin var mı? Bu ülke yolgeçen hanı mı? Eski Türkiye mi?

"3 Türk yaralandı, biriyle görüştüm"

Kökeni, inancı, meşrebi ne olursa olsun... Günahsız her masum insanın ölümüne karşı aynı ilkeli duruşu sergileyeceğiz.

Yeni Zelanda'da İslam düşmanı katiller, cuma namazı için toplanan Müslümanlara saldırıyor.

Yeni Zelanda'da terör saldırısında 3 Türk yaralandı. Yaralı bir kardeşime ulaştım, görüştüm.

Her yerin bomba olsa ne yazar. İbadette olan masum Müslümanları buldun, elinde silahla gittin taradın. Ahlaksız, alçak, sen kolayı seçtin. Bu katil bildiri yayınlamış, tüm Müslümanlarla birlikte ülkemizi, milletimizi, şahsımı da hedef alıyor.

Bu can bu tende oldukça Ayasofya minareleriyle kalacak.

İsrail'in başındaki soyguncu var ya, yargılanan var ya, her türlü yolsuzluktan yargılanan bir Başbakanları var ya, onun oğlu da 'İstanbul, Bizans'ın başkenti bir Hristiyan şehridir' diye tweet atıyor. Be ahlaksız, siz Filistin'in tamamını işgal ettiniz. Netanyahu zalimdir. Eğer dünyada zulmeden bir ülke, bir terör devleti aranıyorsa İsrail'dir.

Müslümanlar olarak asla baş eğmeyeceğiz ama asla bu alçakların seviyesine de düşmeyeceğiz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x