AYLA REKOR KIRDI!

AYLA REKOR KIRDI!

Ayla filmi Türk Sinema tarihinde son 16 yılın en yüksek gişesini yaptı.

08 Kasım 2017 - 21:30

Türkiye’nin Oscar adayı Ayla, gişede tüm rakiplerini geride bırakarak ilk 10 günde 1 milyon izleyici sayısını aştı ve iki hafta üst üste gişenin lideri oldu. Üstelik 2 Kasım Perşembe günü, Türkiye sinema tarihinde son 16 yılın en yüksek gişesini yaparak istatistiklere adını yazdırdı.
 Ayla, vizyona girdiği ilk 10 günde 1 milyon kişi tarafından izlendi. Ayrıca, Türkiye sinema tarihi istatistiklerini altüst ederek son 16 yılın en yüksek perşembe günü gişesine ulaşan Ayla’yı o gün, ülke genelinde 87 bin 365 kişi izledi.
 
Ayla'ya dair...
Can Ulkay’ın yönettiği Ayla, daha çekim aşamasından itibaren yaşanmış olayları anlatan konusu, güçlü prodüksiyonu, yerli ve yabancı oyuncu kadrosuyla sinemaseverlerin ilgisini üzerine çekti. Savaşın en acılı halini evrensel ve zamansız bir sevgi hikayesine dönüştüren film, beyazperdeye taşıdığı yaşanmış olaylarla hepimizin sıkça duyduğu ama detaylarını bilmediğimiz Kore Savaşı’na çok farklı bir açıdan mercek tutuyor.
 Kore Savaşı’na katılan binlerce Türk askerinden birisi olan Astsubay Süleyman Dilbirliği ve soğukta, donmak üzere bulup ölümden kurtardığı Kore’li minik bir çocuğun sevgi ve bağlılığını anlatan Ayla’nın kahramanları hala hayatta.
 Filmde Süleyman Dilbirliği’nin gençliğini İsmail Hacıoğlu, günümüzdeki yaşlarını Çetin Tekindor, Ayla’yı Kim Seol canlandırıyor. Ali Atay, Murat Yıldırım, Taner Birsel, Mehmet Esen, Caner Kurtaran, Burç Kümbetlioğlu, Altan Erkekli, Büşra Develi, Damla Sönmez, Duygu Yetiş, Sinem Uslu, Esra Dermancıoğlu, Meral Çetinkaya ve Nilgün Kasapbaşoğlu filmin yerli oyuncuları arasında yer alıyor. Eric Roberts, Cade Carradine, Lee Kyung Jin, Johnny Young, Claudia Memory Monroe ise yabancı oyunculardan bazıları.
 
Ayla'ya İlk ödül Cape Town'dan
Türkiye’nin Oscar adayı Ayla, Güney Afrika’da düzenlenen 11. Cape Town Uluslararası Film Festivali’nden ödülle döndü. Mustafa Preşeva “En İyi Kurgu Yönetmeni” dalında ödülü Ayla’yla aldı.
27 Ekim Cuma günü Seul’de Gala’sı yapılacak Ayla ile savaşın gölgesinde filizlenen koşulsuz sevgi ve bağlılık öyküsü bu kez doğup büyüdüğü topraklarda Güney Kore’de, o savaşın izlerini hala taşıyan, o acıları yaşayan insanların ülkesinde anlatılacak. Ayla’nın uluslararası yolculuğu ekim, kasım ve aralık ayında da devam edecek. 
 
Türkiye’de vizyon, Seul’de Kore Premiere’i
Ayla, 27 Ekim’de tüm Türkiye’de sinemalarda olurken, aynı gün ekibin katılımıyla Seul’de Güney Kore Premiere’i yapılacak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x