Ayrılık Sonrası Yapılacak 5 Adım!

Ayrılık Sonrası Yapılacak 5 Adım!

31 Mayıs 2019 - 20:00

Bir ilişki bittiğinde sosyal medya üzerinde yapılmaması gerekenler...

Ayrılıklar, hiçbir zaman kolay değildirler; ancak içerisinde bulunduğumuz bu sosyal medya çağında, zorluklar kat be kat artıyor. Hayatımızın büyük bir kısmını Facebook, Snapchat ve Instagram üzerinde geçirdiğimizden, sevdiğimiz kişinin düzenli olarak hesaplarımızda karşımıza çıkması olası. Peki, ilişki bittiğinde bu durumu nasıl idare etmek gerekiyor?

Öncelikle “ilişki durumu” sorusu var – daha doğrusu Facebook’taki arkadaşlarınıza yine yalnız olduğunuzu bildiren ilk büyük ifşa sorusu. Sonrasında ise sıra ortak fotoğraflar, gizlice takipte kalmak, eski sevgiliyi ve ailesini arkadaşlıktan çıkarıp çıkarmama sorunlarına geliyor. Kendinizi berbat hissederken ne yapmak gerektiğini bilmek, oldukça zor olabilir; bu yüzden sizin için ayrılık sırasında sosyal medya üzerinde yapılmaması gerekenlere dair kullanışlı bir rehber hazırladık.

İlişki durumu

İlişki içerisinde olduğunuzu sanal arkadaşlarınıza söyleme konusunda aceleci davrandıysanız eğer, şu anda pişmanlık duyuyor olabilirsiniz. İnkâr sürecinde bile olsanız, yine de ilişki durumunuzu değiştirmeniz en iyisi; nasıl ve ne zaman yapacağınız ise size kalmış.

İlişki durumunu, travmatik ayrılıktan bir saat sonra değiştirmek, düşüncesizliktir. Çok fazla beklemek ise barışma konusunda ısrarcı bir izlenim verebilir. Neyse ki artık Facebook, bekâr kaldığınızda düşüncesiz bir şekilde tüm arkadaş ağınızı bilgilendirmiyor. Ve ilişki durumunuzu tamamen gizleme seçeneğiniz de var.

Dahası, ilişki durumunuzu 'ilişkisi yok' ve hatta 'boşanmış' olarak değiştirdiğinizde, Facebook, size eski partnerinizden biraz uzak kalma seçeneği sunuyor; yani gönderilerini daha az görebiliyor ve kendi gönderilerinizi daha az görülecek şekilde sınırlandırabiliyorsunuz.

Takibi bırakmak ya da arkadaşlıktan çıkarmak?
Birisini unutmaya çalışıyorsanız eğer, her gün bu kişinin hayatını izlemek pek de yardımcınız olmaz. Bu yüzden biraz seçici olmak ve sınırlandırma getirmek sizin için daha iyi – ki bu seçenek neredeyse tüm sosyal platformlarda var artık. Örneğin; Facebook, arkadaş kalmanıza, ama güncellemelerinin haber kaynağınızda görünmemesine sağlayabiliyor.

Paylaştıklarınıza dikkat edin
Sosyal medya, ilham verici düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz oldukça yaratıcı bir platform olabilir; ancak ayrılıktan hemen sonraki günlerde, ‘kendinizi daha önce hiç bu kadar iyi hissetmediğinize’ dair alkol-etkili paylaşımlar, bu yaratıcı aktivitelere dâhil değil.

Instagram’da pasif agresif, ilham verici alıntılar paylaşmaktan da uzak durun. Bunlar sinir bozucudur genellikle; hele de siz kurnazca olduklarını düşündüğünüzde, ama aslında alenen anlaşılır olduklarında.

Ortak fotoğraflar
Sosyal medyadan önce, eski partnerinizle birlikte çekildiğiniz fotoğrafları evinizin mahremiyetinde istediğiniz şekilde yok edebiliyordunuz. Şu anda ise profil fotoğraflarından ve Instagram paylaşımlarından oluşan bir yığın, herkese açık bir şekilde yayında. Bunları nasıl halletmek gerekiyor?

Hesabınızdan herhangi bir şeyi kaldırmanıza gerek yok; Timehop’ta ve Facebook hatıralarında birkaç ayar değişikliği yaparak ve mevcut fotoğraflardaki etiketleri kaldırarak acımasız önlemler olmaksızın durumla başa çıkabilirsiniz.

Siber stalklamaktan kaçının
Kötü bir dönemden geçiyor olsa bile sürekli eski partnerinizin neler yaptığına bakmak, asla iyi bir fikir olmayacak. Stalklama, birçok riski beraberinde getirir; örneğin daha önce hiç görmediğiniz birisiyle etiketlendiği bir fotoğrafı saptayarak hemen bir sonuca varmak gibi. Ya da bir partide gülümserken fotoğraf çektirdiği için sizi tamamen unuttuğunu varsaymak gibi.

Instagram’da ise bir de kazara beğenme riski var. Dört sene önce paylaştığı fotoğraflara baktığınıza dair bir bildirim alması, başparmağınızın tek bir hareketine bakar. Elbette en önemli şey, kendinizi bir şekilde meşgul etmek ve sevdiğiniz kişilerle birlikte olmaktır – sosyal medyada fazla vakit geçirmemekte de fayda var elbette.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x