AZ UYUYUNCA BAKIN NELER OLUYOR...

AZ UYUYUNCA BAKIN NELER OLUYOR...

AZ UYUYUNCA BAKIN NELER OLUYOR...

16 Aralık 2017 - 18:10

Birçok araştırma , bilerek ya da başka sebeplerden ötürü doğru düzgün uyuyamamızın bedenimiz üzerinde ciddi etkilerinin olduğunu gösteriyor.

Birkaç gece bile kötü bir uyku çekmemiz, kan şekeri kontrolümüzle oynayarak bizim daha çok yememize sebep olabilir. DNA'mızı bile bozabilir.

Birkaç yıl önce BBC'nin 'Bana Güven Ben Dokturum' (Trust Me I'm a Doctor) programı Surrey Üniversitesi ile beraber yaptığı bir araştırmada, gönüllülerden uykularını her gece bir saat kesmelerini istedi.

Araştırmayı yapanlardan Dr. Simon Archer'a göre, her gece bir saat bile daha az uyumak çok sayıda gönüllünün (yaklaşık 500 kişi) genlerini etkiledi, bazılarında iltihabın ve diyabetin bile ortaya çıktığı görüldü.

'Depresyon ve stres seviyesinde artış'
Az uyumanın vücudumuz üzerinde olumsuz etkilerinin olduğu çok açık. Peki uykusuzluğun akıl sağlığımız üzerinde ne gibi etkileri var?

'Bana Güven Ben Dokturum' programı bunu bulmak için Oxford Üniversitesi'ndeki uyku uzmanları ile beraber küçük bir deney yaptı.

Bu sefer normalde mışıl mışıl uyuyan dört gönüllü bulduk.

Deneyimizin ilk üç gecesinde, dolu dolu, sekiz saat boyunca rahatsız edilmeden uyumalarına izin vererek uykularını izlemek için onları aletlerle donattık.

Ancak sonraki üç gece ise uykularını sadece dört saat ile kısıtladık.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x