Bahçeli’den İlk Açıklama!

Bahçeli'den İlk Açıklama!

18 Ekim 2019 - 08:55

Suriye'deki Barış Pınarı Harekatı'nın durdurulmasıyla ilgili konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye ile ABD arasındaki anlaşmanın değerli olduğunu belirtti: Kimin ikiyüzlü ve yanlış istikamette olduğu netleşmiştir

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye ile ABD arasında sağlanan Suriye anlaşmasını değerli bulduğunu söyledi. Bahçeli, ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Barış Pınarı Harekatı’ndan önce yazdığı mektubu değerlendirirken, “Çirkin bir mektup vasıtasıyla Türkiye ile terör örgütleri arasında arabuluculuğa heveslenen, alçak bir teröristi general diye tanıtıp ülkemize müzakere öneren ABD Başkanı Trump’ın tarihin ve insanlığın yanlış tarafında durduğu elbette tartışma götürmez bir gerçektir” ifadelerini kullandı.

Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan ve hükümeti kutlarken “ABD Başkan Yardımcısı Pence başkanlığında ülkemize gelen heyetle yapılan görüşme trafiği sonucunda kimin dik duruşlu ve doğrudan yana, kimin ikiyüzlü ve yanlış istikamette olduğu da esasen netleşmiştir” dedi.

MHP Genel Başkanı, “Dost ve müttefik görünümlü, hatta stratejik ortak kisveli ülkelerin terörle mücadeleye köstek olmak, teröristlere kucak açmak amacıyla tam dokuz gündür hangi rezillikleri yaptıkları, nasıl bir hezeyan ve hezimet psikolojisinin içine düştükleri herkesçe malumdur. Dokuzuncu gününde bulunduğumuz Barış Pınarı Harekâtı aklın, adaletin, ahlakın ve hakkın tarafında olan ülkenin Türkiye olduğunu belgelemekle kalmamış resmileştirmiştir” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x