Bakan Ağbal’dan 2b arazi açıklaması!

Bakan Ağbal’dan 2b arazi açıklaması!

"HAK SAHİPLERİ BU TARİHİ FIRSATTAN YARARLANSIN"

18 Şubat 2018 - 11:47

2B arazileri için başvurular 7 Mart'ta bitecek
Maliye Bakanı Naci Ağbal, "2B" olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilere ilişkin, "Satın alma başvurusunda bulunmayanlarla başvuru yapıp peşinat bedelini veya ikiden fazla taksitini ödemediği için haklarını kaybedenlere tanınan süre 7 Mart'ta bitiyor. Hak sahiplerini başvuru ve ödeme yapmaya davet ediyorum." dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuoyunda "2B yasası" olarak  bilinen ve devletle vatandaş arasında yıllardır süregelen sorunu çözüme  kavuşturmayı amaçlayan 6292 sayılı "Orman Köylülerinin Kalkınmalarının  Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin  Değerlendirilmesi ile Hazineye ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun"  uyarınca, bugüne kadar söz konusu taşınmazlardan önemli miktarının satıldığını  söyledi.

Bu sayede çok sayıda vatandaşın mülkiyet sorununun çözüldüğünü  belirten Ağbal, bu kapsamdaki satışı mümkün taşınmazlara başvuru yapan 828 bin  vatandaştan 707 binine, 507 bin adet taşınmazın satışının yapıldığını bildirdi.

Ağbal, söz konusu taşınmazların 10,5 milyar lirayı bulan bedelinden  7,3 milyar lirasının tahsil edildiğini vurgulayarak, kalan tutarın taksitli  satışlar olduğunu ve ödemelerinin devam ettiğini dile getirdi.

"HAK SAHİPLERİ BU TARİHİ FIRSATTAN YARARLANSIN"

Bu kanundan daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesini sağlamak  amacıyla süresi içinde başvurmayanlar, kendilerine yapılan tebligatta belirtilen  bedeli vaktinde ödemeyenler ve taksitli satışlarda sözleşmesinde belirtilen  taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenlere 6 aylık ek süre  tanıdıklarını hatırlatan Ağbal, bu sürenin 7 Mart'ta dolacağını ifade etti.

Bakan Ağbal, "Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için, bu hakka sahip  tüm vatandaşlarımızı 7 Mart'a kadar başvuru ve ödeme yaparak, bu tarihi fırsattan  yararlanmaya davet ediyorum." diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x