Bakan Akar Resmen Duyurdu!

Bakan Akar Resmen Duyurdu!

14 Ocak 2021 - 15:33

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin Rusya'dan alınan S-400 sistemlerinden geri adım atmasının sorun olacağını söyleyerek, ABD ile yaşanan krizi ise diyalog ile çözmeyi umduklarını kaydetti. Akar, Türkiye'nin Rusya'dan ikinci parti S-400 almak için görüşmeler yaptığını dile getirdi. Bakan Akar ayrıca, Türkiye'nin ortağı olduğu F-35 programına dönmek istediğini kaydetti

İngiliz haber ajansı Reuters'da yer alan habere göre Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya'dan alınan hava savunma S-400'ler hakkında açıklamalarda bulundu.

"PATRIOTLARI VE SAMP-T'LERİ VERMEDİLER"

Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akar, Türkiye'nin artan riskler karşısında hava savunma ihtiyacının ortaya çıktığını ABD'den Patriot'u ve Fransa-İtalya yapımı SAMP-T'yi almak istediğini ancak bunun mümkün olmaması nedeniyle S-400'ün temini yoluna gidildiğini hatırlattı.

S-400'LERDEN GERİ ADIM YOK

Türkiye'nin Rusya ile S-400'lerin ikinci bir partisini almak için görüşmelerde bulunduğunu belirten Akar, "Geldiğimiz noktadan geri dönmek çok sorunlu bir durum. ABD'yi yaptırım gibi tehdit edici dilden uzak durmaya davet ediyoruz. Sorunların diyalog yoluyla çözümünü istiyoruz. ABD tarafı çözüm istiyorsa teknik düzeyde çalışarak çözüm bulunabilir" dedi.

"F-35 PROGRAMINA GERİ DÖNMEK İSTİYORUZ"

Türkiye'nin ortağı olduğu F-35 programına dönmek istediğini vurgulayan Akar, "F-35 için ciddi zaman ve enerji harcandı. Bunun durdurulması ciddi sorun. Güven bunalımı çok daha tahripkar olabiliyor. Bu nesilden nesile gidebiliyor, buna engel olmak lazım. Bu kadar riskin olduğu ortamda birlikteliğin tahrip edilmemesi, zarar görmemesi lazım" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE S-400 ALIMI SEBEBİYLE F-35 PROGRAMINDAN ÇIKARTILMIŞTI

Türkiye programa ilk basamaktan girmiş ve yaklaşık 120 adet jet siparişi vermişti. F-35'lerin ana üreticisi konumunda olan ve çok sayıda kritik parçayı imal eden Türkiye, Rusya'dan S-400 alımı sebebiyle Washington yönetimi tarafından programdan tamamen çıkartılmıştı. Türk Hava Kuvvetleri için üretilen ve ülkeye gelmeden önce ABD'de son uçuşlarını yapan 6 jet ise, Amerikan Hava Kuvvetleri'ne teslim edilmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x