Bakan Albayrak’tan Flaş Açıklama!

Bakan Albayrak'tan Flaş Açıklama!

15 Ekim 2018 - 11:46

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ‘Türkiye 2023 Zirvesi’nde flaş açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Türkiye'nin 2023 hedefi hayali bir hedef değil vizyonel bir hedeftir." dedi ve ekledi: "Ekonomimizi enflasyon ve faiz denen prangadan kurtaracağız." Öte yandan Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programına değinen Albayrak, "Uzunca bir süre malum kesim tarafından Türkiye'nin başat projeleri bilinçli şekilde itibarsızlaştırıldı. Özellikle haftasonundan itibaren mücadelenin logosunun bulunduğu afişlerin birçok mağaza ve dükkanlarda yer aldığını gördük." şeklinde konuştu


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Yeni Havalimanında düzenlenen Türkiye 2023 Zirvesi'nde konuştu

Bakan Albayrak konuşmasına "Türkiye'nin 2023 hedefi hayali bir hedef değil vizyonel bir hedeftir." sözleriyle başladı.

İşte Bakan Berat Albayrak'ın açıklamaları;

"EKONOMİMİZİ ENFLASYON VE FAİZ DENEN PRANGADAN KURTARACAĞIZ"

Yapısal adımlarla desteklediğimiz sürecin sonunda enflasyon ve faiz denen iki prangadan ekonomimizi adım adım kurtardığımızı hepimiz göreceğiz. Yatırımcıların, küresel oyuncuların ülkemize olan güveni, her geçen gün artmaya devam ediyor.

ENFLASYONLA TOPYEKÛN MÜCADELE PROGRAMI

Türkiye'nin önde gelen markalarından mahalle bakkalımıza kadar herkes omuz omuza vererek bu mücadeleye destek oldu. Uzunca bir süre malum kesim tarafından Türkiye'nin başat projeleri bilinçli şekilde itibarsızlaştırıldı. Özellikle haftasonundan itibaren mücadelenin logosunun bulunduğu afişlerin birçok mağaza ve dükkanlarda yer aldığını gördük.

"DESTEKLER SEFERBERLİĞE DÖNÜŞTÜ"

Enflasyonla mücadele için yaptığımız çağrılar sonucunda başlatılan destekler seferberliğe dönüştü. Enflasyonla mücadelede önce ekim, ardından kasım ve aralıkta aşağı yönlü seyir sürecek. Bu sürecin sonunda enflasyon ve faizden ekonomimizi adım adım kurtardığımızı göreceksiniz

HAL YASASI TBMM'YE GELİYOR

Hal Yasası çok yakın süreçte Meclis gündemine gelecek. Komisyonculuk tarihe karışacak. Satışta rekabet üst düzeye çıkacak. Yeni haller, yeni atış alanları ve üreticilerinin satış kabiliyetlerinin artırıldığını göreceğiz. Gıda ürünlerine çok daha makul oranlarla erişilmesi açısından bu önemli.

"DIŞ TİCARET RAKAMLARI DENGELENİYOR"

Ekonomide özellikle son dönemde dış ticaret rakamlarının dengelenmeye başladığını görmeye hepimiz şahit olduk. İhracatın ithalatı karşılama oranı Temmuz'da yüzde 70'lere çıkarak çok güçlü dengelenmenin sinyalini verdi. Dengelenme süreci arzu ettiğimiz seviyede devam ediyor.

Ekonomide özellikle son dönemde dış ticaret rakamlarının ardından dengelenmenin başladığına şahit olduk. Yatırımcıların, küresel oyuncuların ülkemize olan güveni her geçen gün güçlenerek artmaya devam ediyor.

"KÖTÜ BİR DÖNEMİ GERİDE BIRAKTIK"

Gerek enflasyon rakamları gerek kur ve faiz oranları açısından kötü bir dönemi geride bıraktık.. Küresel zorlukların beklendiği döneme hızla yaklaşırken, Türkiye öyle bir güçlü dönemi yaşıyor ki, bunun etkisini 2019 ve 2020'de çok daha güçlü göreceğiz. Komisyonculuk tarihe karışacak. Satışta rekabet üst düzeye çıkacak.

"TÜRKİYE SPEKÜLATİF SALDIRILARI ATLATTI"

Türkiye aynı anda hem gelişmiş ülkeler nezdinde yaşanan kritik süreci hem de kendisine yönelik oluşturulan spekülatif saldırıları çok büyük bir başarı ile beklenenin çok altında bir hasarla atlattı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x