Bakan Albayrak’tan Önemli Açıklamalar!

Bakan Albayrak'tan Önemli Açıklamalar!

11 Aralık 2018 - 18:09

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliğinin, Borsa İstanbul'da gerçekleştirilen 20. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Kurul'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Albayrak, Emlak Bankası ile ilgili sürecin yıl sonuna yetişmezse ilk genel kurulda çözüleceğini duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Sermaye Piyasaları Birliği Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu.  Emlak Bankası ile ilgili sürece değinen Bakan Albayrak, "Yıl sonuna yetişmezse ilk genel kurulda hallolacak" şeklinde konuştu.

Bakan Albayrak'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Şirketlerimizin bankacılık sektörüne bağımlılığını daha da azaltmalıyız. Ülkemizdeki konut kredilerinin batık oranı yüzde 1'in çok altında. Bankalar kredileri verirken son derece seçici ve dikkatli hareket ediyor. Sermaye piyasalarını büyütürken arz tarafı kadar talep tarafını da dikkate almalıyız. Sermaye piyasası mevzuatının herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirilmesini sağlayacak bir dönüşümü ortaya koymalıyız.

Devlet destekli alacak sigortası...

Yeni ekonomi programında finansal sistemi güçlendirmek için birçok hedefler ortaya koyduk. Devlet Destekli Alacak Sigortası'nı 2019'un başında devreye sokacağız. Devlet destekli alacak sigortası havuzu ile KOBİ'lerin alacaklarını tahsil edememeleri durumunda, alacaklar havuz tarafından karşılanacak. Çok kısa bir sürede çok güçlü bir mimariyi ülkemize kazandırmak istiyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x