Bakan Az Önce Duyurdu!

Bakan Az Önce Duyurdu!

22 Ekim 2019 - 11:56

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, grip aşıları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "İlk etapta 253 bin doz aşının dağıtımı yapıldı. Önümüzdeki haftalarda 500 bin dozun daha dağıtımı yapılacak." şeklinde konuştu


Sağlık Bakanı Koca, "İlk etapta 253 bin doz aşının dağıtımı yapıldı. Önümüzdeki haftalarda 500 bin dozun daha dağıtımı yapılacak." ifadelerini kullandı.

Bakanlık olarak sağlık çalışanları için alınacak miktarın  dahil olmadığını vurgulayan Koca, şunları kaydetti:

"Sağlık çalışanlarımız için ayrıca alım yapacağız. Gripten korunmak  için vatandaşlarımıza mümkün olduğunca kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak  durmalarını, hasta kişiler ile temas etmemelerini öneriyoruz. Dengeli beslenme,  hareketli yaşam ve düzenli uyku sayesinde bağışıklık sisteminin güçlü tutulması,  ellerin sık sık yıkanması ve kişisel hijyen kurallarına dikkat edilmesi gripten  korunmak için etkili önlemlerdir.

Genellikle bir hafta içinde iyileşen grip, riskli gruplarda ise ağır  klinik tablolara yol açabiliyor. Dünya Sağlık Örgütünün de tavsiyesi  doğrultusunda, risk grubundaki 65 yaş üstü vatandaşlarımızın, 6 aylık-2 yaş arası  bebeklerin, gebelerin, huzurevi, bakımevi gibi ortamlarda yaşayanların, astım,  böbrek, şeker, kalp gibi kronik hastalığı olanların, çeşitli hastalıklar  nedeniyle bağışıklık sistemi baskılanmış kişilerin grip aşısı olmalarını  öneriyoruz. Risk grubundaki kişiler için grip aşısı hekim reçetesiyle ücretsiz  yapılıyor."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x