Bakan Müjdeyi Verdi!

Bakan Müjdeyi Verdi!

24 Mart 2020 - 12:43

Binlerce kişi merakla bekliyordu. Ek ödeme müjdesi bakandan geldi.3 aylık zaman diliminde, ek ödemelerin tavanı yüzde 100 oranında olacak. Bakan Fahrettin Koca aynı zamanda 32 bin personel alınacağını da açıkladı. Ek ödemeler onaylandı


Corana virüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca binlerce sağlık çalışanına müjdeyi verdi. "Sağlık personelinin ek ödemelerini iyileştirme çabası içerisindeyiz" diyen Bakan Koca, " 3 aylık süreçte çalışan sağlık personelimizin ek ödemesini yüzde yüz oranında yapacağız. Ek ödeme için Maliye Bakanlığı onaylandı. Yüksek performans üzerinden ek ödeme yapılacak" ifadelerini kullandı.
ONLAR BAŞVURAMAYACAK 
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca '32 bin sağlık personeli alımı için 1-2 hafta içinde adım atacağız" dedi. Sağlık Bakanlığı bünyesine alınacak 32 bin personelin nereden temin  edileceğine ilişkin de Koca, şunları kaydetti: "Sağlık personeli. Çalışmayan çok var. Biz özellikle, genelde personel  alımı yaptığımızda üniversitelerden Sağlık Bakanlığına bir geçiş olduğunu  biliyoruz. Üniversitelerimizden Sağlık Bakanlığına geçişi bu dönemde izin  vermeyeceğiz. Bu dönemde özel sektörden ve üniversitelerden istifa eden sağlık  personelleri olduğunu duyuyoruz. Bakanlığa almayacağımızı, istifa edenlerin bu  süreçte özel sektörde çalışıp çalışmamaları ve ne yapılmaları gerektiği  noktasında da bir çalışma içindeyiz. Bu dönemi lütfen hiç kimse sahadan çekilerek  bir mücadele ortamına çevirmeyelim. Herkesin sağlık personelinin ne kadar  gayretle çalıştığını biliyoruz. Bu anlamda küçük örnekler olsa da buna izin  vermek istemediğimizi de belirtmek istiyoruz."
 
EK ÖDEME ONAYLANDI
 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sağlık  Bakanlığının talebini hızla karşıladıklarını ve bu kapsamda tüm sağlık  çalışanlarının performans ödemelerinin 3 ay üst tavandan yapılacağını bildirdi.   Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, tüm sağlık  çalışanlarının performans ödemelerinin 3 ay üst tavandan yapılması için 4,5  milyar liralık ek kaynak sağladıklarını kaydetti. Yeni 32 bin personelin alımını da onayladıklarını belirten Bakan  Albayrak, "Sağlık Bakanlığımızın talebini hızla karşıladık. Performans  ödemelerini tüm sağlık çalışanları için 3 ay üst tavandan yapacağız. Bunun için  4,5 milyar TL ek kaynak sağlıyoruz. 32 bin yeni personel alımını da onayladık.  Sağlık çalışanlarımıza müteşekkiriz, onlar için ne yapsak az." ifadelerini  kullandı.
 
EK ÖDEME NEDİR? 
 
Ek ödeme, personele sağlık tesisine fiilen katkı sağladığı sürece verilebilir. Sağlık tesisinin o dönemde elde ettiği gayrisafi hasılattan öncelikle Hazine payı, 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun 18 inci maddesinin birinci fıkrasının (k) bendi gereğince ayrılacak pay ile Bakanlık merkez payı ayrıldıktan sonra kalan miktar, 209 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin üçüncü fıkrasında belirlenen oranları geçmemek üzere personele ek ödeme olarak dağıtılabilir. Bağış, faiz, kira gelirinden elde edilen döner sermaye gelirleri hiçbir şekilde personele ek ödeme olarak dağıtılamaz. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile diğer ülke hükümetleri arasında imzalanan ortak işletme protokolü gereği işletilen hastanelere görevlendirilen personele fiilen çalıştığı sürece kadrosunun bulunduğu yerden sağlık tesisi puan ortalaması esas alınarak ek ödeme yapılır. Bu şekilde yapılacak ek ödemelerde hizmet alanı-kadro unvan katsayısı eğitim görevlilerinde yüzde 20, uzman tabip ve uzman diş tabiplerinde yüzde 45, tabip ve diş tabiplerinde yüzde  90, diğer personelde ise yüzde 50 oranında arttırılır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x