Bakan Pakdemirli’den Önemli Açıklamalar!

Bakan Pakdemirli'den Önemli Açıklamalar!

23 Kasım 2019 - 10:33 - Güncelleme: 23 Kasım 2019 - 10:38

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, bir televizyon programına konuk oldu

Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:


BARAJLARIN DOLULUK ORANI


İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımız korkmasınlar. 3-4 aylık suyumuz var. Suyumuzu israf etmeyelim, her zaman dikkatli kullanalım. Pazartesi gününden itibaren de yağışlı hava geliyor. Bugün için suyu istediğimiz gibi kullanabiliriz ama israf edeceğimiz su geleceğimizden gidiyor. Suyu verimli kullanmayı öğrenmeliyiz. 

GIDA GÜVENLİĞİ MESELESİ


Vatandaşlarımız ıspanağı güvenle yiyebilirler. Ispanakla ilgili yaşadığımız elim olayda yabani otlar karışmış. Zehirlenmeler yabani otlar sebebiyle ortaya çıktı. Çiftçilerimizi bilinçlendirmemiz gerekiyor. Eğer tarlada ilaçlama yapılsaydı bu durum yaşanmayacaktı. 


ALO 174 çok önemli. Her işletmenin ya da her marketin başına bir polis dikemeyiz. Herhangi bir ürünle ilgili şüphesi olan vatandaşlarımız ALO 174'ü arayamalı, biz de gerekli denetimleri yapacağız. Yapılan analizlerle ilgili sonuçları vatandaşlarımızla da paylaşıyoruz.


İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ FARKINDALIĞI


Vatandaşlarımızla geniş katılımlı bir ağaçlandırma çalışması yaptık. Türkiye tarihinin en geniş katılımlı bir kampanya gerçekleşti. Milletimize katılım için teşekkür ediyorum. 7'den 70'e büyük bir katılım oldu. Ben bakanlığımın en mutlu gününü yaşadım o gün. Sayın Cumhurbaşkanımızın fikriyle bu günü "Milli Ağaçlandırma Günü" ilan ettik, her yıl bu etkinlik yapılacak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x