Bakan Selçuk: Süreci Takip Ediyoruz

Bakan Selçuk: Süreci Takip Ediyoruz

21 Mart 2020 - 14:58

Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim kararının alınmasının ardından konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimin ne kadar süreceği ile ilgili "Sağlık Bakanlığı ile süreci takip ediyoruz. Bu belirsizlik rahatsız ediyor farkındayım ama bunun bir süreci var. Veriler doğrultusunda karar verilecek. Bilimsel olarak ortaya çıkan verilere göre hareket ediyoruz. Sonuç ne olursa olsun topluma sunarız" dedi

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında okulların tatil edilmesine ve uzaktan eğitime başlanmasına karar verildiğini duyuran Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,bir televizyon  programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Uzaktan eğitimle ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "İstanbul'da 5, Ankara'da 3 stüdyomuz var haftalardır arkadaşlarımız çalışıyor. Pazartesi günü aşırı yoğunluk olabilir. Her türlü eksiği gidereceğiz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 23 Mart tarihinde uygulanacak uzaktan eğitim ders programı belli oldu. İlkokul, ortaokul ve lise için uygulanacak olan uzaktan eğitim EBA ve EBA TV üzerinden gerçekleştirilecek.



İŞTE UZAKTAN EĞİTİM DERS PROGRAMI
Ertelenen sınavlarla ilgili de konuşan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Benim alanım rehberlik. Bir çocuğun sınava hazırlanırken takvime göre kendini nasıl hazırlıyor, stresi nasıl, bunların hepsini biliyorum. O yüzden prensip olarak bizim hedefimiz sınavı ertelememek tabi koşullar uygun olursa... Zaruri bir durum olursa ertelenebilir. Biz bu tedbirleri aldık." diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x