Bakan Selçuk’tan Çirkin Olaya Tepki!

Bakan Selçuk'tan Çirkin Olaya Tepki!

07 Kasım 2019 - 17:12 - Güncelleme: 07 Kasım 2019 - 17:19

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Otizmli çocuklarımız ve ailelerini inciten hadise; ne eğitim sistemimizle ne de toplumsal değerlerimizle örtüşmektedir. Engelli çocuklarımıza ve ailelerine yönelik yürüttüğümüz her çalışmada hassasiyet gösterirken; böylesi bir münferit olayın yaşanmış olması kabul edilemez" dedi

Aksaray'da Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda otizm sınıflarının kapatılmasını talep ettiği ileri sürülen velilerin, okul çıkışında otizmli öğrencileri yuhaladığı iddia edilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı, iddialar üzerine konuyla ilgili soruşturma başlattı.


Bakanlığın, olayı araştırması için müfettiş görevlendirdiği öğrenildi.


Müfettişlerin öncelikle okulda otizmli öğrencilerin bulunduğu sınıfların önündeki paravanda yer alan 'Özel Eğitim Bölümü Otistik Öğrenci Sınıfları' tabelasının kaldırılmasını sağlayacağı belirtildi.


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan açıklama


Bakan Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Otizmli çocuklarımız ve ailelerini inciten hadise; ne eğitim sistemimizle ne de toplumsal değerlerimizle örtüşmektedir. Engelli çocuklarımıza ve ailelerine yönelik yürüttüğümüz her çalışmada hassasiyet gösterirken; böylesi bir münferit olayın yaşanmış olması kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x