Bakanlık Harekete Geçti!

Bakanlık Harekete Geçti!

05 Mayıs 2019 - 09:30

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Bakanlık olarak en başından beri yakından takip ettiğimiz ve müdahil olduğumuz Antalya’daki yavrumuza yönelik istismar davasına dair verilen karar hakkında bir üst mahkeme olan Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde istinaf yoluna başvuracağız" dedi


Antalya'da 10 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda  bulunduğu iddiasıyla yargılanan apartman görevlisi hakkında verilen beraat  kararı sonrası  bakanlık harekete geçti.
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk  Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Bakanlık olarak en başından beri yakından takip ettiğimiz ve müdahil olduğumuz Antalya’daki yavrumuza yönelik istismar davasına dair verilen karar hakkında bir üst mahkeme olan Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde istinaf yoluna başvuracağız.Ayrıca hepimizi derinden sarsan istismar ve şiddet olaylarından sonra mağdur ve ailelerine ait görüntülerin sosyal medyada paylaşımı hususunda sorumlu bir yaklaşım izlenmediğine üzülerek şahit oluyoruz.

Adli yargı süreci devam eden her olayda, tüm duyarlı vatandaşlarımızdan mağdurun rehabilite sürecini sekteye uğratmamak, ikincil örselenmesini engellemek ve kişilik haklarını korumak adına daha fazla hassasiyet göstermesini bekliyoruz" dedi.

 
KARARA SAVCILIK DA İTİRAZ ETMİŞTİ 
 
Cumhuriyet savcısı, kız çocuğuna istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan  apartman görevlisinin beraat kararına itiraz etmişti. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, söz  konusu duruşmaya iddia makamını temsilen katılan cumhuriyet savcısının verdiği  mütalaada, sanık A.Ö'nün "tehditle zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı"  suçundan cezalandırılmasını, "cinsel amaçlı çocuğu zorla hürriyetinden yoksun  kılma ve kasten yaralama" suçlarından beraatini talep ettiği belirtildi. Savcının  sanığın üzerine atılı suçun niteliği dikkate alınarak hükmen tutuklanmasını  istediği kaydedildi.  Mahkeme heyetinin, aynı gün yaptığı değerlendirme sonucunda, sanığın  üzerine atılı suçları işlediği sabit görülmediğinden ayrı ayrı beraatine karar  verdiği aktarıldı.
  Açıklamada, "Duruşmaya katılan Cumhuriyet Savcımız tarafından verilen  söz konusu karara ilişkin istinaf kanun yoluna başvurulmuş olup, Antalya Bölge  Adliye Mahkemesinin ilgili dairesi tarafından dosyayla ilgili değerlendirme  yapılacaktır." ifadesine yer verildi.
  
OLAYIN GEÇMİŞİ 
Muratpaşa ilçesinde bir sitenin apartman görevlisi A.Ö'nün (45),  evlerine ders çalışmaya gelen 10 yaşındaki kız çocuğuna 2017'nin Mayıs ayında  istismarda bulunduğu öne sürülmüştü.  Tutuklu olarak hakim önüne çıkan sanığın, daha sonraki duruşmalarda  tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. Yargılamayı yürüten mahkemenin eski  başkanı daha önce davadan çekilmişti.  5. Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen davanın karar duruşmasında,  mahkeme heyeti tutuksuz sanık A.Ö'nün delil yetersizliğinden beraatine hükmetmiş,   mağdurun annesi F.Y. sinir krizi geçirmiş, adliye önünde toplanan kadın ve çocuk  istismarıyla mücadele derneklerinin üyeleri, mahkeme kararını protesto etmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x