BALÇOVA BELEDİYESİ’NDE SKANDAL OLAY!

BALÇOVA BELEDİYESİ'NDE SKANDAL OLAY!

KADIN ÇALIŞAN BELEDİYE İÇERİSİNDE DÖVÜLDÜ...

23 Mart 2018 - 15:25 - Güncelleme: 23 Mart 2018 - 16:19

Balçova Belediyesinin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği panel ve tiyatroda binlerce kadın hep bir ağızdan eşit bir hayat için haykırdı.

"Anadolu kadını hiçbir zaman ikinci sınıf insan olmayı kabul etmedi. Bundan sonra da etmeyecek. Sizler de her gün televizyonlarda 'bir kadın öldürüldü', 'bir çocuk istismar edildi' haberini duymak istemiyorsanız bu gidişe 'dur' deyin. Siz sustukça çakallar uluyacak. Biz bu gidişe kadınların öncülüğünde 'dur' diyeceğiz" Mehmet Ali Çalkaya-Balçova Belediye Başkanı

"Balçova Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışan Ziraat Mühendisi kadın A.U., sözde sorumlu Serdar D. tarafından geçtiğimiz cuma günü odasında dövüldü!"

Bu bilgi bir haftadır masamın üzerinde duruyordu... Salı günü Çeşme dönüşü Balçova kaynaklarım üzerinden olayı araştırıp soruşturdum... Balçova Belediyesi'ndeki "KADINA DAYAK" olayı gerçekti! 

Ziraat Mühendisi Belediye çalışanı A.U., 9 Eylül Hastanesi'ne gönderilebilecek düzeyde (Hastanelik edilene kadar dövülüyor.) adı Serdar D. olan sözde Müdür, sözde Park Bahçeler sorulusu tarafından dövülüyor!

Mühendis A.U. odasında sokakta bulduğu kedi yavrusuna biberonla süt içirirken dövülüyor!  

Ziraat Mühendisi A.U. aynı zamanda "yufka yürekli" bir hayvansever... İşe gelirken; sokakta annesiz mini minnacık kedi yavrusunu buluyor, çantasına koyuyor, marketten süt, eczaneden biberon alıyor... 

Balçova Belediye Başkanı sayın Mehmet Ali Çalkaya, Nazım Hikmet'in bu şiirini sanırım benden 40 defa fazlasıyla okumuştur... Sayın Başkanının sokak hayvanlarına karşı da ne denli hassas ve bir hayvansever olduğunu biliyorum...

Araştırma ve soruşturmalardan edindiğim bilgi ve iddialara göre;

Mühendis A.U. odasında çantasından çıkardığı mini minnacık kedi yavrusunu "Sen yaşayacaksın yavrum. Senin bu dünyada yaşamak gibi kaygın var" duygusuyla biberonla süt içirirken; odaya insan kılıklı adı Serdar D. olan sözde sorumlu giriyor!.. İlk planda küfürler savurarak sözlerle Mühendis bayan A.U.'ya tacizde bulunuyor ve odadan çıkıyor!

Devamında Serdar D. tekrar odaya giriyor... (Bu olaylar Belediye binasının 7. katında meydana geliyor.) Sözde sorumlu Serdar D., bu defa sözlü taciz ve küfürlerine, kadına şiddeti ekliyor! 

Mühendis A.U.'ya, Serdar D., deyim yerindeyse küfürlerle birlikte tekme tokatlar savuruyor! Açıkçası; Serdar D. Mühendis kadını hastanelik edercesine dövüyor! Belediye karışıyor! Mühendis A.U.'ya, Serdar D.'den yediği dayaktan dolayı ilk müdahale Belediye Doktoru tarafından yapılıyor ve Mühendis kadın 9 Eylül Tıp Fakültesi Hastanesine sevk ediliyor!

Bir yanda sokakta bulduğu minik bir kedi yavrusuna annelik etmeye çalışan bir kadın, diğer yanda gözü dönmüş kadına tekme/tokat saldıran bir işçi!

Serdar D. adlı insan kılıklısı tarafından dövülen kadına 9  Eylül Hastanesi rapor düzenliyor, hastane polisi de tutanak tutuyor! (Bu belgelerin sayın Başkanın makam masasında da bulunduğu belirtildi.) Görmedim ama, kaynaklarım Mühendis A.U.'nun dövüldüğüne ait boynundaki somut darp izlerinin geçmediğini, çıplak gözle bugün bile göründüğünün altını çizdiler!

"Siz sustukça çakallar uluyacak. Biz bu gidişe kadınların öncülüğünde 'dur' diyeceğiz" bu sözleri sayın Başkan Çalkaya, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde sarf etti...

Hangi çakallar uluyor orasını bilemiyoruz ama; bu olay karşısında Başkan Çalkaya'nın takındığı tavrın hiç hoş olmadığını, şahsına ve temsilcisi olduğu partisinin kadına karşı bakış açısına da hiç yakışmadığını belirtmek durumundayım!

Neden mi?

İddialara göre; Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Sedar D. adlı işçinin Mühendis kadın A.U.'yu dövme olayını ört-bas etmeye kalkışıyor! 

Serdar D. hakkında yapılması gereken yasal yaptırımlarım önünü Başkan Çalkaya'nın  tıkadığı belirtiliyor! 

Başkan Çalkaya'nın bu yaklaşımı deyim yerindeyse Balçova Belediyesi kadın çalışanları arasında infiala neden oluyor! Kadın çalışanlar (Yaklaşık 30-40 kadar kadın) Başkan Çalkaya'yı "PROTESTO" etmek adına makamına çıkıyorlar! Başkan Çalkaya'nın bu olay karşısındaki skandal tavrını protesto eden Balçova Belediyesi kadın çalışanları, Başkanı makamında kınıyarak odadan çıkıyorlar!

Alkışlar sosyal demokrat Başkana!

Sayın Başkan, bu olayla ilgili Balçovalı ve Belediyeniz çalışanı kadınlardan onlarca yüzlerce şahsınızı protesto eden, yorum ve sert tepkiler aldım... Belediyeniz çalışanı Ziraat Mühendisi A.U.'nun başına gelenler hakkında "gereğini yerine getirmemekle" SUÇLANIYORSUNUZ!

Tam tersi, dayak yiyen kadın Mühendise sahip çıkmamakla, dayak atanı korumakla SUÇLANIYORSUNUZ!

Balçovalı kadınlar bu sorulara sizden yazılı açıklama bekliyor sayın Başkan;

* Balçova'da yeni doğmuş minik bir kedi yavrusuna sahip çıkmak suç mudur?

* Balçova'da hayvansever olmanın karşılığı, erkeklerden dayak yemek midir?

* Mühendis kadının dışında, yarın bu tavrınızı (Başkan nasıl olsa ört bas eder düşüncesiyle) dayanak alacak bir başka erkek işçi, başka bir kadın çalışanınızı dövdüğünde, hastanelik ettiğinde, tavrınız yine aynı mı olacak?

* Olayın kahramanı sözde sorumlu erkek işçiyi korumanızdaki tavrınızı Balçovalı kadınlar "CHP Üyesi" olmasına bağlıyorlar... Bu doğru mudur? Sadece CHP Üyesi olanlar mı kadın dövdüklerinde korunacaklar?   

* Serdar D.'nin emeklisinin geldiği belirtiliyor... Belediyeniz çalışanları, Serdar D.'yi emekliye sizin sevk etmediğinizi iddia ediyorlar! Serdar D.'nin vazgeçilmez oluşuna, Akademik kariyeri mi neden oluyor? Serdar D. Oxford ya da Cambridge mezunu mudur?

Gündem Otuzbeş'ten Ertan Yıldız'ın haberine göre;  Ziraat Mühendisi A.U.'ya başına gelen bu şiddet olayından dolayı geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz ve soruyoruz; 

Balçova Belediyesi çalışanı ve aynı zamanda CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi sayın Derya Aksu, NERELERDESİNİZ?

Ak Parti Balçova İlçe Başkanı ve aynı zamanda Balçova Belediyesi Meclis Üyesi olan sayın Evrim Özen, NERELERDESİNİZ?

İzmir Ziraat Mühendisleri Odası, NERELERDESİNİZ?

İzmir'deki Kadın STK'lar NERELERDESİNİZ?

Kaynak: Gündem OtuzBeş

 

İzmir'li Kadınlardan Tepki Gecikmedi!

Daha önce de Balçova Belediyesi, bu tür 'dayak' olayları ile gündeme gelmişti. Bu kaçıncı dayak olayı?

Olay üzerine İzmir halkının büyük tepkisini alan ve bu olay karşısında suskunluğunu koruyan belediye başkanı Çalkaya'ya tepkiler her geçen gün çığ gibi büyüyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Devreye Giriyor

İzlenen Haber'in STK ve kadın derneklerinden edindiği istihbaratlara göre, Balçova ve İzmir'de yaşayan kadınların, ' Biz böyle Başkan istemiyoruz!' dedikleri ve bu olaya ilişkin ciddi tepkilerinin olduğu bilgisine ulaşılmıştır.

Olaya ilişkin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da devreye gireceği edinilen bilgiler arasında...

 

 

 

YORUMLAR

  • 5 Yorum
  • Ayşe Kurt
    6 yıl önce
    Kadını döven şahsıda belediye başkanını da kınıyorum. Yeter artık siyasetin insanlığın önüne geçtiği
  • suat can
    6 yıl önce
    imar konularına da girin balçova da bence
  • Salih ak
    6 yıl önce
    Mehmet Ali Çalkaya belediye başkanlığını bıraksın artık istemiyoruz..
  • HATİCE YAMAN
    6 yıl önce
    KADIN DÖVEN BU İNSANLAR CESARETİ BAŞKANLARINDANMI ALIYORLAR SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYE ANLAYIŞI KADINIMI DÖVMEK?BU ÜLKE BIKTI BU KADINA YAPILAN ZULÜMLERDEN
  • Sema kurt
    6 yıl önce
    Yazıklar olsun,kim kadına el kaldırıyorsa Allah onu bildiği gibi yapsın
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x