Bankalar Harekete Geçti!

Bankalar Harekete Geçti!

14 Eylül 2019 - 13:55 - Güncelleme: 14 Eylül 2019 - 14:01

Merkez Bankası'nın faizleri düşürmesinin ardından bankalar harekete geçti. Konut ve ihtiyaç kredilerinin faiz oranlarında indirim üstüne indirim yapılıyor.

Ziraat Bankası kredi faiz oranlarını 16 Eylül'den itibaren geçerli olmak üzere konut ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarını düşürdü.

VakıfBank, bireysel ihtiyaç ve konut kredisi faizlerinde üçüncü kez indirime gitti.

İş Bankası, konut alımlarının finansmanı amacıyla kullanılacak kredilerde 120 ay vadeye kadar %1,17 oranı uygulayacak.

Türk Eximbank, 1 yıl vadeli TL kredi faiz oranını yaklaşık 1 puan indirimle yüzde 10,65'e çektiğini duyurdu


Konut ve ihtiyaç kredisi faizleri düşüyor! İşte yeni oranlar...
Konut ve ihtiyaç kredisi faizleri düşüyor. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 4.5 yıl aradan sonra 27 Temmuz’da başladığı  faiz indirimine perşembe günü yenisini ekledi. Faiz indirmi piyasaya hemen yansıdı. Bankalar peş peşe konut ve ihtiyaç kredilerinde faiz indirimlerini duyurdu. İşte bankaların yeni faiz oranları...

 
DEV BANKALAR PEŞ PEŞE DUYURDU 
 
Ziraat Bankası açıklamasına göre, banka, kurumsal kredi faiz  oranlarını 16 Eylül’den geçerli olmak üzere yıllık yüzde 13-15,5 aralığına kadar düşürdü. İhtiyaç kredisi faiz oranlarını da maaş müşterileri için aylık yüzde  1,25’e  ve maaş dışı müşteriler için ise  aylık yüzde 1,35’e çeken banka,   ayrıca,  konut kredilerinde 500 bin TL ve üzeri kredilerde faiz oranını aylık  yüzde 1,19 olarak belirledi.  
Açıklamaya göre, 500 bin TL  altındaki konut kredilerindeki faiz oranı  ise değiştirilmeyerek aylık yüzde 0,99'da sabit bırakıldı.
 

Ziraat Bankası kredi faiz oranları

VAKIFBANK ÜÇÜNCÜ KEZ İNDİRİM YAPTI 
 
VakıfBank, bireysel ihtiyaç ve konut kredisi faizlerinde üçüncü kez indirime gitti.VakıfBank açıklamasına göre, geçtiğimiz günlerde hem konut hem de ihtiyaç kredilerinde art arda indirimler yapan banka, bir kez daha indirime gitti. Maaş müşterileri için ihtiyaç kredisi faizi 60 ay vadeye kadar yüzde 1,45’ten yüzde 1,25’e düşüren VakıfBank, diğer müşteriler için ise 60 ay vadeli kredi faiz oranını yüzde 1,55’ten 1,35’e indirdi.
Konut kredilerinde ise 500 bin TL'ye kadar olan kredilerde aylık yüzde 0,99 faiz oranını koruyan banka, 500 bin TL üzerindeki konut kredilerinde faiz oranını aylık yüzde 1,15’e çekti.

Vakıfbank üçüncü kez indirime gitti
 
Açıklamaya göre, 16 Eylül’den itibaren geçerli olacak bireysel faiz indirim kampanyası kapsamında kredi tahsis ücreti yüzde 0,5 olurken, bu ücret üzerinden yüzde 5 de Banka Sigorta ve Muamele Vergisi (BSMV) alınacak. Konut kredilerinde ise BSMV muafiyeti olacak.
"Bu olumlu hava, milli ekonomimize de hızlı ve etkin bir şekilde yansıyacaktır"
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, şunları kaydetti:"Merkez Bankası’nın aldığı kararla politika faiz oranlarında 325 baz puan indirime gitmesi piyasalar tarafından da olumlu karşılandı. Biz de VakıfBank olarak ekonomik verilerde yaşanan iyileşmeleri de göz önüne bulundurarak kısa sürede üçüncü kez kredi faizlerinde indirime gittik. Yakın zamanda önce konut kredisi ve bireysel ihtiyaç kredisi faiz oranlarında önemli indirimler yapmıştık. Yine geçtiğimiz hafta bireysel ihtiyaç kredisi faiz oranlarımızı düşürmüştük. Bu olumlu hava, milli ekonomimize de hızlı ve etkin bir şekilde yansıyacaktır. VakıfBank olarak Türkiye bilançosuna azami katkıda bulunmaya devam edeceğiz."
 

 
Ticari kredilerde de indirim
 
Bireysel kredilerin yanında ticari kredilerde de indirime gittiklerini aktaran Üstünsalih, "Piyasalarda yaşanan olumlu gelişmelerle birlikte, Türkiye ekonomisine can veren iş dünyasının da bizlerden bir adım beklediğini biliyoruz. Bu sebeple ticari kredilerimizde de faiz indirimi yaptık. Ticari kredilerimizde firma reytingi, verimliliği ve vadeye bağlı şekilde faiz oranlarımızda kademeli olarak indirime gittik. Bu adımların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.
 
İŞ BANKASI YÜZDE 1,17'YE DÜŞÜRDÜ 
 
Türkiye İş Bankası, konut kredisi faiz oranlarını indirdi. Farklı konut finansman ürünleri sunan İş Bankası, konut alımlarının finansmanı amacıyla kullanılacak kredilerde 120 ay vadeye kadar %1,17 oranı uygulayacak.
 
EXİMBANK DA DÜŞÜRDÜ 
 
Türk Eximbank, 1 yıl vadeli TL kredi faiz oranını  yaklaşık 1 puan indirimle yüzde 10,65'e çektiğini duyurdu.  Türk Eximbank'tan yapılan açıklamada ihracatçı KOBİ’lere ve yüksek  teknolojili ürün ihracatı yapan firmalara yönelik olarak kullandırılan 1 yıl  vadeli TL kredilerin faiz oranının yaklaşık 1 puan indirimle yüzde 10,65'e  düşürüldüğü belirtildi.  Ekonomi Değer Kredisi (EDK) kapsamında Kredi Garanti Fonu'nun (KGF)  garantisi ile ihracatçılara kullandırılmakta olan TL kredilerin faiz oranlarının  36 ay için TÜFE yüzde 2 ve 48 ay için TÜFE yüzde 2,50 seviyesine indirildiği  ifade eden açıklamada, böylece, bu kredilerin faizinde 2 puan indirim yapıldığı  kaydedildi.
  
"Orta-uzun vadeli kredi kullandırımlarının hızlanması bekleniyor"
 
Açıklamada, ihracata yönelik olarak işletme sermayesi kredisinde 1 yıl  geri ödemesiz dönem olmak üzere 5 yıla kadar vadeli, yatırım kredisinde azami 3  yıl geri ödemesiz dönem olmak üzere 10 yıla kadar vadeli finansman imkanlarının  ihracatçıların hizmetinde olduğu ve kredi kullandırımlarının gelecek aylarda  hızlanmasının beklendiği belirtildi.Ayrıca Kasım 2018’den beri uygulanmakta olan "Mevsimsel Kredi Destek  Programı" kapsamında, hasat mevsiminde tarım ürünleri ihracatçılarına öncelik  verilmeye devam edileceği vurgulanan açıklamada, böylece eylül, ekim, kasım ve  aralık aylarında zirai ürün ihracatçılarının bankanın finansman imkanlarından  hızlı bir şekilde faydalanmalarının sağlanacağı ifade edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x