Başbakan Bedelli Askerlik Müjdesini İzmir’den Verdi

Başbakan Bedelli Askerlik Müjdesini İzmir'den Verdi

28 Nisan 2018 - 08:32

Binali Yıldırım'dan bedelli askerlik açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım CNN TÜRK, Habertürk, A Haber ortak yayınında konuştu. Abdullah Gül'ün adaylığı, erken seçim takvimi, oy pusulaları ve Cumhur ittifakı ile ilgili konuşan Yıldırım vatandaşların merakla beklediği bedelli askerliğe de yeşil ışık yaktı.

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Alsancak garında, CNN TÜRK Genel Müdürü Erdoğan Aktaş’ın moderatörlüğünü yaptığı CNN TÜRK, Habertürk, A Haber ortak yayınında konuştu. Binali Yıldırım seçimle ilgili Türkiye'nin merak ettiği bedelli askerlik sözleşmeli öğretmenlik ve seçimde oy pusulaları konusunda bilgi verdi. Abdullah Gül'ün adaylığı ile ilgili de konuşan Yıldırım, "Abdullah Gül'ün adaylığından bize ne? Abdullah Bey'in başından beri 'Ben partimin emrindeyim' demesini bekliyordum" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

Abdullah Gül'ün olası adaylığı hakkında 

"Abdullah Gül'ün adaylığından bize ne? Adaysa çıkar millet seçer. Yarın bir açıklama yapacakmış galiba ben değerlendirmelerimi yaptım. AK Parti ona bütün makamları verdi sonrası tekrara giriyor. Abdullah Bey'in başından beri ben partimin emrindeyim demesini bekliyordum. Cumhurbaşkanlığı seçiminde esasında o dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan hiçbir faninin yapamayacağı şeyi yaptı. Partim daha önemli burada yapacak çok iş var diye büyük bir fedakarlık yaptı. Bütün konuşmalarda arkadaşlarımızın sen geç demelerine rağmen bunu yaptı. 'Ben partimin yanındayım' demeliydi. Bugün onları hatırlama gündür. Şu bir haftadaki baş döndürücü trafiğin bir anlamı yok. Proje dediğimiz şey doğal şartları içerisinde gelişmeyen bir dayatmadır. PYD YPG oluşumu bir projedir. Muhalefet bir önceki referandumda bir inisiyatif peşine düştüler. Zorlamayla siyaset inşa edilemez. Olmamasının nedeni hiç bir alt yapısı yok seçim zamanı bir telaşla partiler birbirlerine koşuşturuyorlar. Eğer Türkiye'de siyaset uzun soluklu olacaksa parti başkanları bir seçim yapmalı."

24 Haziran seçimi

"İlk turda seçim garanti değil. Seçim kendi içinde bulunduğu şartlar içinde belli olmaz. Türkiye bir yönetim değişkliği kararını referandumda verdi. Eskiden milletvekil seçilirdi ama kimin hükümet olacağı belli olmazdı. Ankara'ya gelince işler insanların düşündüğü gibi gitmezdi. 90'lı yıllarda Refah'la Anap kuruldu kurulacak bir yerden rüzgar esti döndü başka bir şeye. Ne oldu Türkiye istikrarı kaybetti. Bu seçimde halkın yüzde 51'inin oyu alınacak. Bu da tam demokrasi demek. Meclis tam güçlenecek. Cumhurbaşkanı'nın bir kanuna ihtiyacı olduğunda bu düzenleme meclis kararıyla yapılacak."

Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında 

"Partlamentoda Cumhurbaşkanı kendi partisinden kişi sayısı azalırsa bir sıkıntı olur. Ama şu sigortası da var. Anayasa değişikliği yapılırken bunların hepsi göze alındı. Cumhurbaşkanı hükümetiyle 5 yıl boyunca memleketin işlerini yapmak için tüm yetkiyi verdi. Büyük reformlar yapılacak."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x