Başbakan Yıldırım’dan 28 şubat’ın 21. yılında flaş...

Başbakan Yıldırım'dan 28 şubat’ın 21. yılında flaş açıklamalar!

28 Şubat 2018 - 12:58

Başbakan Binali Yıldırım'dan "28 Şubat" açıklaması: O kadrolar şimdi iktidarda ve darbecilerden hesap soruyor!

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin genel merkezinde düzenlenen "28 Şubat Darbesi: İnsan Haklarına Balans Ayarı" adlı etkinlikte konuştu. Yıldırım, Bin yıl süreceği söylenen darbeleri, milletten güç alarak tarihin çöplüğüne attık. Siyaset yapmaları engellenmek istenen kadrolar, şimdi iktidarda ve darbecilerden hesap soruyor." dedi. İşte Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarının detayları...
Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"ERBAKAN HOCA BÜYÜK BİR BİLGELİKLE '28 ŞUBAT GÜNLERDEN BİR GÜNDÜR' DEDİ"

"Darbeciler yaptıkları darbenin bin yıl devam edeceğini söylediklerinde Erbakan Hoca büyük bir bilgelikle "28 Şubat günlerden bir gündür" dedi. Erbakan Hoca bilimin yolunu açtı, gelişmiş ülkelerle aramızdaki mesafeyi bilimin ışığında çok çalışarak kapayacağımızı söyledi. Türkiye ne yazık ki yakın tarihimizde darbelerden çok çekti, demokrasiyi hazmedemeyen vesayet odakları devletin gücüyle sevmedikleri siyasetçilere sürekli ayar vermeye çalıştı. 28 Şubat 1997'de Türkiye'nin başına seçimle gelmiş meşru bir iktidar vardı, darbeciler ve sivil ve meşru iktidara karşı 20 Mayıs'ta, 15 Eylül'e olduğu gibi gayrimeşru müdahalede bulundu. 28 Şubat 1997'de toplumsal düzen özgürlükler ve demokrasi üzerine değil baskı ve korku üzerine sağlanmaya çalışıldı. Hükümeti istifa etmek zorunda bıraktılar. Bunu da siyaseti kullanarak bıraktılar.

"28 ŞUBAT DÖNEMİNİN TÜRKİYE'YE MALİYETİ 390 MİLYAR DOLAR"

Üniversitede okuyan kızlarımızın başlarını zorla açtılar. İkna odalarında kızlarımıza her türlü baskıyı yaptılar. Katsayı engeli ile öğrencilerin üniversiteye girmesini engellediler. 28 Şubat döneminin Türkiye'ye maliyeti 390 milyar dolar. Darbeciler bu ülkenin geleceğini çaldılar. Başarılı veya başarısız her türlü darbe girişimi bu ülkeye ihanettir. 28 Şubat'ı unutmayacağız, unutturmayacağız. Milletin oylarıyla meclise gelen kardeşimize yapılan saygısızlık hala kalbimizi incitir.

"O KADROLAR ŞİMDİ İKTİDARDA VE DARBECİLERDEN HESAP SORUYOR"

Bin yıl süreceği söylenen darbeleri, milletten güç alarak tarihin çöplüğüne attık. Siyaset yapmaları engellenmek istenen kadrolar, şimdi iktidarda ve darbecilerden hesap soruyor. 28 Şubat davasında sona geldik. İntikamla değil, adaletle davranarak hukuk içinde hak ettikleri en ağır cezayı alacaklar. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

"28 ŞUBAT'I UNUTMAYACAĞIZ!"

Darbeciler bu ülkenin geleceğini çaldılar. Başarılı yahut başarısız her türlü darbe girişimi bu ülkeye ihanettir. Bugün 28 Şubat'ın yaralarını sardık ama acılarını unutmadık. 28 Şubat'ı unutmayacağız, unutturmayacağız. Hukukumuzu, namusumuzu emperyalist emelleri olanlara ve onların kiraladığı hainlere asla çiğnetmeyeceğiz.

.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x