Başkan Erdoğan Açıkladı!

Başkan Erdoğan Açıkladı!

20 Kasım 2020 - 12:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomide ve demokraside ülkemizi yeni bir yükseliş dönemine sokmakta kararlıyız. Yeni yargı paketleriyle ilgili hazırlıklar sürüyor. Bunları da en kısa sürede Meclis gündemine getireceğiz" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde 18. MÜSİAD EXPO Fuarı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Türkiye salgınla mücadelede pozitif ayrışarak farkını ortaya koymuştur. Salgınla mücadele konusunda gereken her şeyi yapıyor, bilim insanlarımızın tavsiyeleri doğrultusunda atılması gereken adımları da atıyoruz. Salgının 2. dalgasının tüm dünyayı kasıp kavurduğu bir dönemde de nispeten daha iyi bir görünüme sahibiz.

"HEPİMİZE DÜŞEN GÖREVLER VAR"

Ekonomik sıkıntıları iş birliği ve dayanışmayla aşarak hedeflerimize ulaşabiliriz. Bunun için hepimize düşen görevler var. Ülke olarak hem milletimizin sağlığını korumaya hem de üretimin ve istihdamın aksamadan yürümesini temin etmeye çalışıyoruz. Şartları en doğru şekilde değerlendirerek bu süreci fırsata dönüştürme konusunda kararlıyız.

"REFORMLARA ARA VERMEDİK"


Bizimle birlikte yeni bir anayasa hazırlamaktan kaçanların, daha sonra karanlık mahfillerde başka gayretler içerisine girdikleri ortaya çıktı. Biz reformlara ara vermedik, değişim iradesini hiç bırakmadık. Yeni yargı paketleriyle ilgili hazırlıklar sürüyor. Bunları da en kısa sürede Meclis gündemine getireceğiz.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI

Gerekirse bu aşamada bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin farkındayız. Dünkü faiz kararını bu çerçevede değerlendiriyoruz. Ülkemizi faiz, enflasyon, kur sarmalından çıkarmak zorundayız. Aksi halde bedel ödemek durumunda kalırız. Faiz sebeptir. Enflasyon neticedir. Bunu böyle bilelim.

EKONOMİDE VE DEMOKRASİDE YENİ BİR YÜKSELİŞ DÖNEMİ

Reformlarla ülkemiz bu kronik sancıdan kurtulacak. İş ve yatırım ortamını beklenen seviyeye çıkaracağız. Ekonomide ve demokraside ülkemizi yeni bir yükseliş dönemine sokmakta kararlıyız. Hem ekonomi politikalarımızı tahkim edecek hem demokrasimizin ve özgürlüklerimizin çıtasını yükseltecek hem milletimizin günlük hayatında rahatlamaya yol açacak hazırlıklar içindeyiz.

"TÜRKİYE'YE GÜVENEN HERKESLE YÜRÜMEYE HAZIRIZ"

Biz Türkiye'nin gücüne, potansiyeline güvenen herkesle yürümeye hazırız. Yatırım ve istihdam için hareket edenlere desteğimiz sürecek. Her şeyden önce yurt dışındaki tasarruflarımızı mutlaka ülkemize getirmeliyiz. Yerli ve uluslararası girişimcileri harekete geçirerek, üretim ve istihdamda kalıcı sonuçlar doğuracak yatırımların hızlanmasını temin edeceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x