Başkan Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar!

Başkan Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar!

12 Şubat 2020 - 11:45 - Güncelleme: 12 Şubat 2020 - 13:17

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:


Elazığ'daki depremle ilgili şu ana kadar kampanya hesabında 1 milyon lira toplanmış bulunuyor. İl, ilçe ve belde teşkilatlarımız belediye başkanlarımız, belediye ve il genel meclis üyelerimizi kapsayacak şekilde genişletiyoruz.


Rejim güçlerinin saldırısı sonrasında şehit olan askerlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum. Rejim saldırıları nedeniyle İdlib'de verdiğimiz şehit sayısı 14'ü, yaralı sayısı 45'i buldu. 


"NE ADIM ATMAMAMIZ GEREKİYORSA ONU YAPACAĞIZ"


İdlib’de rejim güçleri ve onlarla birlikte hareket eden Rus güçleri, İran destekli militanlar sürekli sivil halka saldırıyor, kan döküyor, katliam yapıyorlar. İdlib'de sivil yerleşim yerlerini vuran hava araçları, artık eskisi gibi rahat hareket edemeyeceklerdir. Herkes gözünü kapatsa sırtını dönse vicdanını dondursa da Türkiye bu duruma seyirci kalmayacaktır. Bize verilen sözler yerine getirilmediği gibi anlaşmalara da kimse uymuyor. Bu saldırılar bir süredir doğrudan askerlerimiz hedef alamaya başladı. Toplantıların sonucunu beklemeden ne adım atmamamız gerekiyorsa onu yapacağız. Şubat ayı sonuna kadar rejimi Soçi Muhtırası sınırları dışına, yani gözlem noktalarımızın gerisine çıkartmakta kararlıyız. Bunun için karada ve havada her ne gerekiyorsa çekinmeden, tereddüt etmeden, hiçbir oyalamaya meydan vermeden bunu yapacağız. 


"REJİM GÜÇLERİNİ HER YERDE VURACAĞIZ"


Geldiğimiz noktada artık kimsenin taşkınlığına, bağnazlığına, satılmışlığına, provakasyonlarına göz yumacak değiliz. Mehmetçiklerin kanının döküldüğü bir yerde, kendini ne kadar büyük görürse görsün, hiç kimsenin güvende olamayacağını da açıkça söylüyorum. Tüm gücümüzü kullanacağız. Suriye halkının özgürlük mücadelesi aynı zamanda 83 milyonluk Türkiye’nin beka mücadelesidir. Askerlerimize en küçük zarar gelmesi halinde rejim güçlerini her yerde vuracağımızı ilan ediyorum. En küçük bir ihlali dahil affetmeyeceğimiz bir döneme girdik. Türkiye'yi hedef alan herkes bunun bedelini her yerde ödeyeceğini bilmelidir. 


Suriye güvende olacak ki biz de kendi evimizde güvende olalım. Hala Türkiye'nin Suriye'de ne işi var diyenler var. Biz milletimizle gönül birliği yaparken maalesef birileri de içeride fitne çıkarmanın peşinde. Bunun adı fırsatçılıktır, tetikçiliktir.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x