Başkan Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar!

Başkan Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar!

14 Şubat 2020 - 10:21 - Güncelleme: 14 Şubat 2020 - 10:48

Pakistan Parlamentosu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pakistan halkının Kurtuluş Savaşı zamanında ekmeğinden artırıp gönderdiği yardımları unutmayacağız. Şimdi de bizim için Keşmiş odur, o olacaktır. Dün Çanakkale, bugün Keşmir... Hiçbir farkı yok" dedi



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Parlamentosu'nda Ulusal Meclis ve Senato ortak oturumuna katıldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:


Pakistan'da kendimizi asla yabancı görmüyoruz, şu anda kendi evimizde gibi hissediyoruz. Türkiye-Pakistan arasında hakiki bir kardeşlik vardır. Pakistan ile ilişkilerimiz yeni değil, tarihi bir geçmişi vardır.


Pakistan halkının Kurtuluş Savaşı zamanında ekmeğinden artırıp gönderdiği yardımları unutmayacağız. Şimdi de bizim için Keşmiş odur, o olacaktır. Dün Çanakkale, bugün Keşmir... Hiçbir farkı yok.


Pakistan FETÖ okullarını devrederek gerçek dostumuz olduğunu gösterdi. Geçmişte olduğu gibi daima Pakistan'ın yanında olmayı sürdüreceğiz. Pakistan'ın acısı acımız, başarısı kendi başarımızdır.


Lafa gelince demokrasi ve insan haklarını kimseye bırakmayanlar teröristleri kurtarmak için seferber olurken Pakistan, haklı mücadelesinde dimdik Türkiye'nin yanında yer alıyor. Pakistanlı kardeşlerimiz unutmasın, terörle mücadelesinde Pakistan'ı desteklemeyi sürdüreceğiz. Mali Eylem Görev Gücü toplantılarında siyasi baskı altına alınmak istenen Pakistan'a destek vereceğiz.


Sayın Trump ve Netahyahu arasında Kudüs'le ilgili atılan adım, 'yüzyılın barış planı' diye yutturulan plan, bir işgal projesidir. "Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir" diyerek bütün dünyaya ilan ettik. Yıkım ve işgal planına en büyük tepkiyi yine biz verdik, hassasiyetimizi ortaya koyduk.


İdlib'le ilgili son günlerde attığımız adımların gayesi, 4 milyon mazlumun, rejimin varil bombaları altında can vermesinin önüne geçmektir. Libya'dan Yemen'e kadar çatışmaların olduğu her yerde Türkiye'nin öncelikli hedefi kanı, yıkımı, zulmü ve gözyaşını durdurmaktır. Keşmir sorunu çatışma veya baskıyla değil ancak adalet ve hakkaniyet temelinde çözülebilir. Türkiye, Keşmir meselesinde adaletin, barışın, diyalog yoluyla çözümün yanında yer almayı sürdürecektir.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x