Başkan Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar!

Başkan Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar!

17 Temmuz 2020 - 14:35

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, sokağa çıkma kısıtlamasının Kurban Bayramı'ın ruhuna aykırı olduğunu belirterek, "Böyle bir gündemimiz yok" ifadesini kullandı. Erdoğan bilim kurulu üyeleriyle konunun görüşüleceğini belirtti

24 Temmuz'da Ayasofya'da kılınacak ilk namaz için Koronavirüs tedbirleri kapsamında fiziki mesafe gözetilerek bir sistem oluşturulacağını ifade eden Erdoğan, "Erkeklerin yanında bayanlar da olacak. Bahçe de kullanılacak" diye konuştu. Öte yandan Erdoğan, Ayasofya ile ilgili yurt dışından gelen tepkilere, "Bizi bağlamaz" diyerek yanıt verdi.  

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Kurban Bayramı'nın özellikleri çok çok farklı. O gün kurbanlar kesilecek. Bunun yanında herkes özellikle de birbirini ziyaret edecek. Ama şu an için gündemimizde böyle bir durum yok."

"Ermenistan işgalci. Ermenistan'ın işgali biliyorsunuz 10 yıllara sari. Nahçıvan işgal altında. Ve misk üçlüsü yaklaşık 30 yıldır bu işi masada bırakmıştır, bu işi halen çözmemiş, çözememiştir. İşin bu noktalara geleceği belliydi. Şu anda Ermenistan sürekli Azerbaycan'ın sivil bölgelerini ateş altında tutuyor Bunlar neticesinde de Azerbaycan da kendilerine düşen topraklarının müdaafasına yönelik adımları atmıştır. Bunu atarken de biz kardeş Azerbaycan'ı kesinlikle yalnız bırakmayız. Desteğimizi sonuna kadar vereceğiz. Aliyev'le görüşmelerimi yapıyorum."

"Bu siyasi bir retoriktir gibi basit yaklaşımların içine girmesin. Asla böyle bir şey söz konusu değildir. Bu tam anlamıyla bu ülkede idari olarak görevi üstlenmiş olan iktidarımızın ve milletimizin bir özlemiydi. Bu özlem yerine gelmiştir."

"Biz şu ana kadar Libya'da hangi sorumluluğu aldıysak bundan sonra da bunu devam ettireceğiz. Libyalı kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Bizim Libya ile olan ilişkimiz 50 yıllık değil 500 yılı aşkın bir süreyi kapsar. Bu dönemde de askeri eğitim ve iş birliği anlaşmamızı da Libya ile yaptık. Yeni bir anlaşmayı da BM'yi de devreye sokmak suretiyle yapmak üzereyiz. Mısır'ın burada attığı adımlar, özellikle Hafter'in yanında bunların yer laması bir defa illegal bir sürecin içinde olduklarını gösteriyor."

"Kıdem tazminatı hususunda da adil bir konuma bu işi getirmeden bu şekliyle bu adımı atmak adil değil, doğru değil."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x