Başkan Erdoğan’dan Önemli Açıklamar!

Başkan Erdoğan'dan Önemli Açıklamar!

06 Kasım 2018 - 13:32

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Kasım 2002 iktidara geldiklerini hatırlatarak, 16 yılın geride kaldığını belirtti. Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, bu süreçteki 14 seçimden başarıyla çıktıklarını hatırlattı, "2002 seçimlerinin ardından 'Bismillah' deyip kollarımızı sıvarken ülkemizi 4 temel sütun üzerinde yükseltme sözü vermiştik: Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet" dedi ve bu alanda yapılan hizmetleri anlattı

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısındaki konuşması satır başlarıyla şöyle:

"3 Kasım'la birlikte AK Parti iktidarının 16 yılını geride bırakıp, 17. yılına girdik. Yaşadıklarımızı, 17 yılı bir film şeridi gibi gözümüzden geçirdiğimizde ortaya çıkan manzara gerçekten çok tarihi bir değişime işaret ediyor. En önemli özelliği milli iradenin, demokrasinin, milletin kararına saygının tam hakimiyetinin tesis edilmiş olmasıdır. Milletimiz her seçimde tercihini AK Parti'den yana koyarak,

Türkiye'yi büyütme, güçlendirme, muasır medeniyet üzerine çıkarma hedefimize destek vermiştir. Sadece oy oranlarına göz attığımızda bile bu gerçeği görebiliriz. 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde yüzde 34.3 oranında bir oy aldık. Parlamentonun kahir ekseriyetini almak suretiyle büyük bir güç elde ettik. 28 Mart 2004 Mahalli İdareler seçimlerinde büyükşehir belediye başkanlıklarında yüzde 46 oy oranı elde ettik. 22 Temmuz 2007 milletvekili genel seçimlerinde yüzde 46.6 seviyesinde bir oy oranına ulaştık. 21 Ekim 2007 anayasa değişikliği halk oylamasından yüzde 69'luk bir evet oranıyla başarılı çıktık. Görüyorsunuz seçmenlerimiz baya iyi maşallah. 29 Mart 2009 belediye başkanlığı seçimini, büyükşehir belediye başkanlıklarında yüzde 42.2 oy oranıyla neticelendirdik. 12 Eylül 2010 anayasa değişikliği halk oylamasında yüzde 57.8'lik  evet oranıyla başarılı bir netice elde ettik. 12 Haziran 2011 milletvekili genel seçimlerinde yüzde 49.8 oy oranıyla tarihi bir rekor kırdık. 30 Mart 2014 belediye başkanlığı seçimini yine büyükşehir belediye başkanlıklarında yüzde 45.5 oy oranıyla geride bıraktık. Ülkemizde ilk defa halkın oylarıyla gerçekleştirilen 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanı seçimini yüzed 51.8 oy oranıyla biz kazandık. 7 Haziran 2015 milletvekili genel seçimlerini de yüzde 40.9 oy oranıyla yine birinci parti olarak kapattık. Meclis'te hükümet kurulamaması üzerine 1 Kasım 2015 tarihinde tekrarlanan seçimlerde oy oranımızı yüzde 49.5 seviyesine yükselttik. 16 Nisan 2017 anayasa değişikliği halk oylamasında yüzde 51.4 oy oranıyla Türkiye tarihinin en önemli yönetim reformunu hayata geçirdik. Yeni yönetim sisteminin ilk uygulaması olan 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçiminden yüzde 52.6 oy oranıyla yine alnımızın akıyla çıktık. 24 Haziran 2018 milletvekili genel seçimlerini de yüzde 42.6 oy oranıyla tamamladık. Görüldüğü gibi 16 yılda 14 seçimde milletimizin karşısına çıktık, hamdolsun her defasında durmak yok yola devam mesajı aldık.

Ülkemize ve milletimize yaptığımız hizmetlerin şöyle kısa bir icmalini yaptığımızda bu teveccühün boş olmadığını daha iyi görüyoruz. AK Parti olarak 3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından 'Bismillah' deyip kollarımızı sıvarken ülkemizi 4 temel sütun üzerinde yükseltme sözü vermiştik: Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet. Hizmetlerimizi anlatmaya da bu sıralamayla başlamıştık. Bugün de geleneği bozmayarak eğitim ve sağlıktan başlamak suretiyle icraatlarımızı özetin özeti mahiyetinde sizlerle paylaşmak istiyorum.

'Eğitime ayrılan payı 12 kat artırdık'

Eğitim davası bu ülkenin ve milletin asırlardır tartıştığı, üzerinde durduğu ve bir türlü istediği neticeyi alamadığı bir  meseledir. Biz öncelikle eğitimin alt yapısıyla ilgili mazeretleri ve talepleri ortadan kaldırmaya yönelik bir hamle başlattık. Eğitime ayrılan payı, lütfen bu rakama dikkat edelim, 10 milyar liradan 120,2 milyar liraya çıkartarak bütçede ilk sıraya yükselttik. Demek ki, 1'e 12. 12 kat artırdık. Derslik sayısı 288 bin ilaveyle 575 bine; öğretmen sayısını 607 bin ilaveyle 920 bine çıkartarak bu alandaki sorunları büyük ölçüde çözdük. Öyle palavra yok, çıkıyor atıyor, 'Öğretmenler açıkta, sınıflar boş'. Dünyadan haberi yok. Millet bu gerçekleri görüyor. Sadece bu yıl 166 milyon ders kitabını ücretsiz dağıttık. Üniversite sayımızı 130 ilaveyle 206'ya, akademik personel sayımızı 82 bin ilaveyle 158 bine çıkardık. Ben sizlere gerçekleri anlatıyorum. Sizlere havadan sudan konuşmuyorum. Öğrencilik yıllarımızda 75 kişilik sınıflarda biz okuduk ama ülkemin genelinde 100 kişilik sınıfların olduğunu da iyi biliyorum. Bunlar CHP'nin, diğerlerinin iktidarda olduğu dönemdi. Ama hamdolsun bizim şimdi sınıflarda ortalamamız 30 civarında.

'Oxford'u Hakkari'ye getirdik'

Buralara kadar bunu indirdik. Öğretmenlerimizin sayısını artırdık. Ya biz kitap alamıyorduk, teksir kağıtlarıyla okuduk. Bu genç nesil teksir nedir bilmez zaten. Ağabeylerimizden teksir kitaplarını almak istediğimizde satmazlardı. Saman kağıtlarından, mürekkebin her tarafını boyadığı o kağıtlar şöyle bir makine çevrilir çıkartılırdı. Genç kuşak bunu bilmiyor. Biz kuşe kağıtta, birinci hamur kağıttan ders kitaplarını sıraların üzerine koyduk, öğrencilerimize dağıttık. Bu bir iane, lütuf değildi, milletimizin emanetini sahibine teslim etmekti. Iğdır, Kars, Ağrı, Muş ve Hakkari'deki öğrencilerimizin Ankara'ya, İstanbul'a şuraya buraya gelmesini değil, üniversiteyi biz onların ayağına götürdük. Hani bir aralar sağolsun bir dostumuzun lafı vardı, 'Oxford'u Hakkari'ye getirdiniz de okumadık mı?' gibi. Biz işte bunu yaptık, üniversiteleri oraları getirdik. Üniversiteleri 76'dan 206'ya çıkardık. Bununla hem eğitim öğretimin maliyetini düşürdük hem de müesseseler, fiziki imkanlar sizin önünüzde, bunu sağladık. Okumayı da siz başaracaksınız. Üniversite öğrencisi sayımızı 1 milyon 650 binden 7 milyon 600 bine ulaştırarak, neredeyse her bir evladımız için bu eğitim kapısının açık kalmasını sağladık. 

Hep anlatıyorum, son Almanya seyahatinde Şansölye ile konuşurken, 'Üniversitelerinizdeki öğrenci sayınız nedir?' diye sordum. Almanya'nın nüfusu 82 milyon civarında, bizim de 81 milyon. Bana, enstitüleriyle beraber 3 milyon üniversiteli öğrenci olduğunu söyledi. Bizim bakın 7 milyon 600 bin üniversiteli öğrencimiz var. Nitelik olarak onların seviyesinde şu anda olmayabiliriz ama 5-10 yıl sonra o seviyeyi de yakalayacağız ve aşacağız. Buna da inanıyorum. 

Yüksek öğrenim öğrencilerimizin kredi burs rakamı geldiğimizde 45 liraydı, 1 Ocak'tan itibaren bu rakam 500 lira. Ya kredi ya burs, her müracaat edene bu verilecek. Bazı öğrenciler 'İlla da burs' diyor. Bak evladım illa burs yok, sen krediye de müracaat etsen, şunu bilesin faiz uygulaması yok. Size en düşük taksitlerle ve sigortalı olarak işe girdiğin anda devlet tahsil edecek. İster bursa müracaat et, ister krediye ama et. İnanın Bay Kemal'e bunları sorun bilmez, haberi yoktur. Ne oluyor ne gidiyor bu ülkede haberi yoktur. 

'Yeni dönemde enerjimizi kalitenin yükseltilmesine teksif edeceğiz'

Yurt yatak kapasitesini 182 binden 664 bine yükselttik. Kat sayı, okul katkı payı gibi ne kadar engel varsa, her öğrencinin adaletli bir şekilde, eşit şartlar altında yüksek öğrenime geçişini temin etti. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkartırken, 4+4+4 sistemiyle meslek liseleri ve imam hatip okullarına yapılan haksızlığa son verdik. Fatih Projesi kapsamında yaklaşık 1.5 milyon öğretmen ve öğrencimize tablet bilgisayar dağıttık. 432 bin sınıfımıza etkileşimli tahta kurduk. Ortaokuldan itibaren Kuran-ı Kerim, Siyer-i Nebi, Arapça gibi seçmeli dersleri öğrencilerimize sunduk. Yeni dönemde enerjimizi kalitemizin yükseltilmesine teksif ederek, evlatlarımızın zihniyle birlikte gönüllerini de doyuracak bir talim terbiye sistemini kurmanın çabasında olacağız.

'Sağlık alanında yeni bir çığır açıyoruz, Şehir Hastaneleri geliyor'

Kaldı ki, biz çeşitlendirdik. Kaldı ki biz artık sadece emekli, sigortalı yok. Artık vakıf, özel hastanelerde anlaşmalıysa bu hizmeti verebiliyor. Artık pek çok hizmet devreye girdi. 112 Acil Sağlık istasyonu sayımızı 481'den 2 bin 668'e yükselterek, ihtiyaç anında her vatandaşımıza ulaşılabilmesini sağladık. Sağlık alanında yeni bir çığır açıyoruz, Şehir Hastaneleri geliyor. Şu ana kadar Yozgat, Isparta, Mersin, Adana, Kayseri ve Elazığ'da 6 şehir hastanesini hizmete aldık. Yakında Ankara Bilkent, Eskişehir ve Manisa'yı da hizmete alıyoruz.  Toplamda 44 bin 400 yatağa ulaşacak şehir hastanelerimizde, sağlık hizmetlerinde vatandaşlarımızı bir üst sınıfa taşıyoruz. Niye? 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' anlayışıyla. Bunu yapıyorum. 

'Adalet personelinin sayısının 61 binden 139 bine çıkardık'

Adalet hizmetlerinin kalitesi ve güven düzeyi bir ülke halkının devletine bağlığının temel kriterlerinden biridir.Geçmişte darbecilerin, vesayet güçlerinin altında en çok ezilen, zarar gören kuruluşların başında adalet teşkilatımız geliyor. Adalet teşkilatımızın vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verebilmesi için pek çok düzenlemeyi hayata geçirdik. Temel kanunlarımızı günün ihtiyaçlarına uygun bir şekilde baştan sona yeniledik. Adalet teşkilatımızın toplam personel sayısını 61 binden 139 bine çıkartarak sistemin insan kaynağını geliştirdik. Yüksek yargının kapasitesini genişleterek, istinaf mahkemelerini hayata geçirerek, UYAP sistemini modernleştirerek, davaların sonuçlanma sürecini hızlandırdık. İnşa ettiğimiz 245 adalet sarayıyla yargı mensuplarının çalşıma mekanlarını yapılan işin önemine uygun hale getirdik. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkıyla, arabuluculuk sistemiyle, ihtisaslaşmayla, insan hakları ve kişisel verilerin korunmasıyla vatandaşlarımıza ilave hak arama yolları açtık. 

Ne kadar örgüt varsa hepsini tepeledik'

Emniyet konusu önceliklerimizin başında yer almaya devam ediyor. Türkiye terör örgütleriyle, çetelerle, uyuşturucu tüccarlarıyla, asayişi bozmaya yönelik her türlü eylemle mücadelede tarihinin en başarılı neticelerini bizim dönemimizde almıştır. Terör örgütlerinde sınırlarımız dahilinde ve haricinde vurulan darbeler sayesinde milletimiz huzur içinde yaşamını sürdürebilmektedir. PKK'dan DEAŞ'a, FETÖ'den DHKP-C’ye kadar karanlık güçlerin besleyip büyüttüğü, üzerimize saldığı ne kadar örgüt varsa hepsini tepeledik, tepeliyoruz, tepeleyeceğiz. Sadece 2016 Temmuz ayından bu yana yapılan operasyonlarda yurt içinde 761, Kuzey Irak'ta 1092, Fırat Kalkanı Harekatı'nda 3 bin, Zeytin Dalı Harekatı'nda 4 bin 500'ün üzerinde teröristi etkisiz hale getirdik. FETÖ ihanet çetesi mensuplarından 15 bine yakını tutuklu 17 bine yakını hükümlü olarak demir parmaklıklar ardında şu anda cezalarını çekiyor. DEAŞ'la irtibatlı 2 bin kişi tutukluyken 7 bin kişi sınır dışı edilmiş, 70 bine yakın kişiye de ülkemize giriş yasağı konulmuştur. Suriye’den ülkemize gelen 3,5 milyon kişiye ev sahipliği yapıyoruz. Buna karşılık sadece bu yıl yasa dışı bir şekilde ülkemize giren 200 bin kişiyi sınır dışı ettik. Organize suç örgütlerine karşı yürüttüğümüz mücadelede 33 bine yakın kişi yakalanmıştır. Uyuşturucu satıcılarına göz açtırmayarak geçtiğimiz 16 yılda 87 bin kişiyi yakaladık ve 30 binini tutukladık. Şehirlerimizi daha güvenli hale getirmek için yaklaşık 76 bin kamerayı devreye aldık. Plaka tanıma sistemi, kiralık araç bildirimi, kayıp alarmı gibi ilave tedbirlerle suçlulara adeta göz açtırmıyoruz. 

'Yüzlerce dev eseri ülkemize biz kazandırdık'

Ulaştırma AK Parti’nin en başarılı hizmet alanlarından biri. Bugüne kadar bölünmüş yol uzunluğumuzu 20 bin kilometre ilaveyle 26 bin 107 kilometreye, otoyol uzunluğumuzu 943 kilometre ilaveyle 2 bin 657 kilometreye çıkardık. Karayollarımızın üzerindeki tünellerin sayısını 265 ilaveyle 348'e yükselttik. Hafızai beşer nisyan ile maluldur. Marmaray, Osman Gazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Çankırı-Ilgaz Tüneli, Malatya-Erkenek Tüneli, Artvin-Cankurtaran Tüneli, Rize Ovit Tüneli, İzmir Sabuncubeli Tüneli, Adıyaman Nisipi Köprüsü, Elazığ Ağın Köprüsü gibiyüzlerce dev eseri ülkemize biz kazandırdık. Demiryollarında ülkemizi daha önce örneği olmayan yüksek hızlı tren ve hızlı tren hatlarıyla donatmaya başladık. Havalimanlarımızın sayısının 30 ilave ile 56’ya çıkardık. Evinden çıkıyorsun yarım saate bilemedin 45 dakikada havalimanındasın bu medeniyetin bir adımıdır. Yurt dışı destinasyonlarında Türkiye bir numara… 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x