Başkan Erdoğan Kayseri’de...

Başkan Erdoğan Kayseri'de...

13 Ekim 2018 - 16:12 - Güncelleme: 13 Ekim 2018 - 16:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Toplu Açılış Töreninde konuşuyor

Bugün Kayseri'de Orgeneral Hulusi Akar Camii ve Külliyesi'nin de açılışını da yapacak olan Erdoğan, Erciyes Üniversitesinin akademik yıl açılışına da katılacak. Açılış töreninde önce Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar konuştu. Daha sonra kürsüye gelen Erdoğan'ın konuşması satır başlarıyla şöyle:

"Ülkemize hizmet için uzun ince bir yola koyulduğumuzdan beri bizi hiç yalnız bırakmayan Kayseri'ye çok teşekkür ediyorum. Kayseri 24 Haziran seçimlerinde de Cumhurbaşkanlığında yüzde 70'in, Cumhur İttifakı'nda yüzde 72'nin üzerinde, AK Parti olarak da yüzde 51 oy oranında yine yanımızda olduğunu gösterdi. Kayseri'deki tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizi hedeflerine ulaştırma mücadelemizde bize 'Durmak yok yola devam' dediniz. İşte gördüğünüz gibi biz de durmuyor tüm gücümüzle çalışıyoruz.

Açılışı yapılan projeleri anlattı

Uluslararası alanda büyük bir mücadele yürütüyoruz. Ülkemizin içinde tarihi bir dönüşümlere imza atıyoruz. Şehirlerimizin her birini kalkındıracak hizmetleri adım adım takip ediyoruz. Bugün burada toplam yatırım bedeli 1 katrilyon 640 trilyon lirayı bulan 137 farklı bakanlık, belediye ve özel sektör projesinin toplu açılışını gerçekleştiriyoruz.Resmi açılışını yaptığımız eserler arasında Diyanet İşleri Başkanlığının hayırseverlerin yardımıyla çeşitli yerlerde yaptırdığı Kuran kursları da bulunuyor. Bu törenden sonra şehir mezarlığına gidecek Milli Savunma Bakanımız, Genel Kurmay eski Başkanımız Hulusi Akar adına yaptırılan caminin açılışını da bizzat yapacağız. Bu vesileyle caminin yapılışına öncülük eden Akar ailesine ve Büyükşehir Belediyesine özellikle teşekkür ediyorum. Açılış listemizde okul, ortakokul, pansiyonlar, üniversitemizin ek binaları ve s spor tesisleri de bulunuyor. Mobilya sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin ihtiyaçları karşılanarak üretim güçleri artırıldı. Tarım ve Orman Bakanlığımızın tarım ürünlerini, bunları işleyen tesislerin projelerine verdiği desteklerle hayata geçirilen yatırımların açılışını da yapıyoruz. Ticaret Bakanlığımızın mobilyacılar Kooperatifi'nde kurduğu çatı güneş santralini de resmen hizmete açıyoruz. Kayseri'deki belediyelerimiz maşallah güzel hizmetlere imza attılar. Büyükşehir Belediyemizin yatırım bedeli 600 trilyon lirayı bulan 38 projesinin açılışını yapıyoruz. Alt yapıdan üst yapıya sosyal hizmetlere kadar geniş bir alana yayılan bu projelerle Kayseri'nin hayat kalitesinin daha yükseldiğine inanıyorum. Kayseri, İncesu ve Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgemize bağlı yerlerde 28 ayrı özel sektör yatırımının açılışını yapıyoruz. Bunların arasında çok önemli, çok büyük rakamlarla hayata geçirilen tesisler de bulunuyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x