Beklenen Karar Çıktı!

Beklenen Karar Çıktı!

12 Mayıs 2020 - 15:15

Bursa'da belediyeye bağlı bir şirkette taşeron işçi olarak çalışan iki arkadaşın 'ısırma kavgası' mahkemeye taşındı. İşçilerden biri arkadaşının yüzünü ısırdı. Isırılan kişi işi bıraktı ve dava açtı. Uzun süren yargılama sonucunda karar çıktı


Bursa'da ilginç bir olay yaşandı. Belediyeye bağlı şirketten taşeron işçi olarak çalışan iki arkadaş iş yerinde gerginlik yaşadı. Ardından çıkan kavgada işçilerden biri diğerinin yüzünü ısırdı.
 
2 AY SONRA İŞTEN AYRILIP DAVA AÇTI

Konu yetkililere iletildi ve yüzü ısırılan kişi diğer işçi ile aynı yerde çalışmak istemediğini belirterek başka serviste görevlendirilmesini istedi. Talep kabul görmeyince 2 ayın ardından yüzü ısırılan işçi, işten ayrıldı. Kıdem ve diğer alacakları ile ilgili de dava açtı.
 
EMSAL KARAR
 
Uzun süren yargılamanın sonucunda dava Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'na geldi. Genel Kurul, yüzünden ısırılan işçinin işi bırakmasının haklı fesihe gireceğini belirterek, bu tür durumlar için emsal bir karar verdi. Bu tür durumlarda işçiye kıdem tazminatı ve diğer alacaklarının ödenmesi gerektiğini hüküm altına aldı.
 
HUKUK GENEL KURULU'NUN KARARI:

 
".....4857 sayılı İş Kanununun 24 ncü maddesinin (II) numaralı bendinin (e) alt bendinde sözü edilen ücret, geniş anlamda ücret OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİDİR. İkramiye, prim, yakacak yardımı, giyecek yardımı, fazla mesai, hafta tatili, genel tatil gibi alacakların ödenmemesi durumunda da işçinin haklı fesih İMKANI BULUNMAKTADIR.
 
Yukarıda yapılan açıklamalar altında somut olay değerlendirildiğinde; davacının iş sözleşmesini, işverenin başka bir işçisi tarafından yüzünden ısırılarak yaralanmasına rağmen işverence bu işçinin yerinin değiştirilmemesi, bu işçiyle aynı yerde birlikte çalışmak zorunda bırakılması yanında fazla çalışma ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle işyerini terketmeksuretiyle FESHETTİĞİ ANLAŞILMAKTADIR.
 
Alınan hesap raporunda davacının ödenmeyen fazla çalışma ücret alacağı çıktığına göre işçinin feshi 4857 sayılı İş Kanunu'nun 24/II-e bendi kapsamında haklı BİR FESİHTİR. Açıklanan bu nedenlerle yerel mahkeme kararı usul ve yasaya uygun olup direnme kararı bu NEDENLE YERİNDEDİR....."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x