"Beklentimiz Tüm Silahların Toplanması"

"Beklentimiz Tüm Silahların Toplanması"

08 Ocak 2019 - 15:41

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD heyetiyle yaptığı görüşmenin ardından açıklama yapıyor

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

ABD heyetiyle kapsamlı bir görüşme yaptık. DEAŞ'la mücadelede geri adım, zaafiyet yok. 200 bin Suriyeli mülteci geri dönüş yaptı. Suriyeli Kürtler ile PKK/YPG bir tutulamaz. ABD'nin çekilme sürecinin terör örgütlerine yeni bir fırsat doğurmasına izin vermemeliyiz. Terör örgütleriyle mücadele devam edecek. YPG ve PYD konusunda tavrımız net. 

İdlib'deki ateşkesin sürekli kırılması konusunu da ele aldık. Türkiye'nin çabaları sayesinde İdlib'de bir istikrar sağlandı. Bundan sonra da gerek Astana gerek Cenevre süreçlerinde müttefiklerimizle temas halinde olacağız. İlgili birimlerimiz ABD'lilerle çekilme konusunu ele almaya devam edecek. Münbiç yol haritasında süreç uzatılmamalı.

Soru-Cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bolton arasında yapılacak görüşme iptal mi edildi? ABD'nin Suriye'den çekilme sürecinde bir gecikme olabilir mi?

Sayın Cumhurbaşkanımızın Bolton'la bir randevusu yoktu. ABD'nin Münbiç'ten çekilme sürecinde bir gecikme söz konusu değil. Çekilmede önemli olan silahların toplanması.

Bolton'a kırmızı bir dosya verdiniz, bu dosyanın içeriğinde ne yer alıyor?

Bir değil iki dosya verdim. Dosyada terör örgütü PKK/YPG'nın bölgede yaşayan Türkmenlere, Araplara, kendilerine destek vermeyen Kürtlere uyguladığı zulümle ilgili bilgilerin yer aldığı bir dosya hazırladık. Dosyanın içeriğinde yer alan bilgiler terör örgütünün yaptıkları yer alıyor.

ABD tarafından silahların toplanması meselesinde bir taahhüt verildi mi?

Bizim bütün beklentimiz verilen tüm silahların toplanması. Bize silahların toplanmasıyla ilgili bir çalışma yaptıklarını söylediler. Bizim beklentimiz verilen silahların tamamının toplanması. Önümüzdeki günlerde üsler ve silahlarla ilgili bir değerlendirme tekrar yapılacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x