"Bildiğim Yoldan Dönmeyeceğim"

"Bildiğim Yoldan Dönmeyeceğim"

06 Eylül 2019 - 16:57

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın Suriye politikasını, şeker fabrikaları ile tank palet fabrikasının satılmasını bir kez daha eleştirdi. "İdlib'e bakın. Bizim askerimizi kim koruyor, Rus askerleri" diyen Kılıçdaroğlu, "Sonuç ordunun silah fabrikasını satmaya gelmişse hepimizin düşünmesi lazım. Gün kavga edecek zaman değildir. Gün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yükselme, büyüme zamanı olmak zorundadır" diye konuştu

Dün İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) açılışına katıldıktan sonra bugün Aydın'a gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu seni üzen ne diye soracaksınız. Bütün bunları yapan insanların kahraman edasıyla meydanlara çıkması. Hangi kahramanlıktan söz ediyorsunuz siz? İdlib'e bakın. Bizim askerimizi kim koruyor, Rus askerleri. Şeker fabrikaları satıldı. Satılmadık şey kalmadı ki! Sonuç ordunun silah fabrikasını satmaya gelmişse hepimizin düşünmesi lazım. Gün kavga edecek zaman değil. Gün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yükselme, büyüme zamanı olmak zorundadır. Yaşadığımız ekonomik krize bir bakın! İşsizlik geniş tanımıyla 8,5 milyona çıktı. Üniversite mezunları işsiz. Çiftçinin hali zaten ortada. Elektriğe, doğalgaza, gübreye zam yapar dönüp çiftçiye eski fiyattan vereceksin dersin. Öyle bir zaman geldi ki soğan üreticisi oldu terörist!

CHP'li belediyelerin olduğu yerlerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Açlıkla yoksullukla mücadele edeceğiz. ondan dolayı kooperatif kuruyorlar. Kadınlar kazansın diye. Her türlü baskıya rağmen kazandık. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu kazandı, iptal ettiler seçimi. Efendim bir şey oldu da bilmediğimiz bir şey oldu. İspat dedik, devletsin sen. Polis sende, vali sende, asker sende. Edemediler. Ben bu millete güveniyorum. Vicdan ve adalet çok değerli kavramlardır. Vicdan ve adalet demir yolunda yan yana giden iki ray gibidir. Türkiye'nin en büyük güvencesidir. Kapalı kapılar ardında adaletsizlik yaptılar vatandaş açık meydanlarda ve sandıkta vatandaş buna yanıt verdi. Biz bu milletin adalet anlayışına güveniyoruz.

Hiç unutmayın bu kardeşiniz çiftçinin, işsizin, asgari ücretlinin, emeklinin derdini anlatacak. Ben derdi anlattıkça onlar kızıyorlar, ne yaparlarsa yapsınlar bildiğim yoldan dönmeyeceğim. Bu ülkede herkes huzur içinde, kardeşçe yaşamalı."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x