Bilim İnsanlarından Dikkat Çeken Araştırma!

Bilim İnsanlarından Dikkat Çeken Araştırma!

25 Haziran 2021 - 14:34

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmada, ilk yıldızların ne zaman ortaya çıktığı açıklandı. Kraliyet Astronomi Topluluğunun Aylık Bildirimlerinde yayımlanan çalışmada, "Kozmik şafak" olarak bilinen bu dönemin Büyük Patlama'dan 250 ila 350 milyon yıl sonra gerçekleştiği belirtildi
 
İngiltere’de yapılan yeni bir çalışmada, yıldızların ilk olarak ne zaman parlamaya başladığı açıklandı.

Gökbilimciler, "Kozmik şafak" olarak bilinen bu dönemin Büyük Patlama'dan 250 ila 350 milyon yıl sonra gerçekleştiğini belirtti.


ALTI GALAKSİ İNCELENDİ
Kraliyet Astronomi Topluluğunun Aylık Bildirimlerinde yayımlanan çalışmada, bilim insanları en uzakta bulunan altı galaksiyi incelediklerini bildirdi.


Galaksilerin dünyanın en güçlü teleskopları tarafından bile bilgisayar ekranına yansıtılarak sadece birkaç piksel netlikte görülebildiğini belirtilirken çalışmayı gerçekleştiren ekip, yaş hesabı yaparak yıldızların oluştuğu kozmik şafağın başlangıcını hesapladı.


'EN BÜYÜK SORULARDAN BİRİ'

Araştırma ile ilgili konuşan ve ekibin başında olan Cambridge'deki Kavli Astronomi Enstitüsü'nden Dr. Nicolas Laporte, "Bu, modern kozmolojideki en büyük sorulardan biri. Evren tarihindeki bu önemli anın ne zaman gerçekleştiğini gözlemlerden ilk kez tahmin edebildik" dedi.


ZAMANDA YOLCULUK VE UZAK GEÇMİŞE TANIK OLMA
Sonucu almanın bir rüyanın gerçekleşmesi olduğunu sözlerine ekleyen Dr Laporte, “Işık parçacıklarının 13 milyar yıldan fazla bir süredir uzayda seyahat ettiğini ve sonra bir teleskopa girdiğini düşünmek harika. Astrofizikçi olmanın harika yanı, zamanda yolculuk ve uzak geçmişe tanık olma yeteneğidir" diye konuştu. 


Evrende 13,8 milyar yıl önce Büyük Patlama'da meydana geldiğini belirten araştırma ekibi, “İlk ışıktan sonra, kozmik karanlık çağlar olarak bilinen bir dönemden geçti” şeklinde konuşurken, “Büyük Patlama'dan 250 ila 350 milyon yıl sonra, evrene ışık getiren ilk yıldızlar ortaya çıktı” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x