Bilim İnsanlarından Dikkat Çeken Araştırma!

Bilim İnsanlarından Dikkat Çeken Araştırma!

Aynı anda koronavirüs, grip ve RSV virüsüne karşı koruma sağlayacak ‘kokteyl’ aşı geliyor. Moderna’nın mRNA teknolojisiyle üreteceği aşının 2023 sonbaharında piyasaya sürülmesi bekleniyor

19 Ocak 2022 - 11:42

ABD merkezli biyonteknoloji şirketi Moderna, hem Covid-19 hem grip hem de solunum yollarında etkili olan RSV virüsüne karşı korumaya sağlayacak bir aşı üzerinde çalışıldığını açıkladı.


Davos Dünya Ekonomi Forumu’ndaki bir oturumda açıklamalarda bulunan şirketin CEO’su Stephane Bancel, “Amacımız insanların bir mevsimde çok sayıda doz aşı yaptırmak istemeyeceği durumlarda kullanabilmek üzere güçlü bir mevsimsel aşıya sahip olmak“ dedi. Kombine aşının MRNA teknolojisiyle geliştirileceğini belirten Bancel, aşının en iyi ihtimalle 2023 sonbaharında kullanıma sokulmasının öngörüldüğünü belirtti.


OMİCRON AŞISI MARTTA

Bancel ayrıca şirketin Omicron varyantı üzerine geliştirilen aşısında sona gelindiğini ve çok kısa süre içinde klinik deneylerin başlayacağını söyledi. Bancel, mart ayı itibarıyla düzenleyici kurumlarla paylaşabilecekleri yeterli veri toplanmış olacağını ve acil kullanım için başvuru yapacaklarını açıkladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x