Bir ilişkiden beklemeniz gerekenler...

Bir ilişkiden beklemeniz gerekenler...

İster bir ilişki içerisinde olun, isterseniz ilişkinin başlangıcında ya da bir gün başlama olasılığını düşünüyor olun; bir ilişkinin içerisindeyken beklemeniz gereken belirli şeyler var. Aşk ve ilişki uzmanlarına göre, tam olarak 8 şey aslında. İşte sevgi dolu, sağlıklı ve önemli bir ilişki içerisindeyken ummanız gereken, tartışmaya kapalı 8 şey:

01 Nisan 2018 - 22:30

Önemli olmak

Her ilişki türü içerisinde, beklemeniz gereken ilk şey, partnerinizin hayatında önemli bir yeriniz olduğunun düşünülmesidir. Partnerinizin, isteklerinize, ihtiyaçlarınıza ve beklentilerinize karşılık vermesi, önemlidir. Sizin de partnerinizi hayatınızda kıymetli bir yere koyarak karşılık vermeniz gerekiyor. Yoğun bile olsanız haftada bir kez bile olsa birlikte geçirebileceğiniz zaman yaratmak ya da gün içerisinde duyarlı mesajlar atmak; insanların size nasıl davranmalarını istiyorsanız, siz de aynı doğrultuda davranmalısınız.

Gelecek konusunda hemfikir olmak


Uzun vadeli planlarda net olmak, kritiktir. Nihayetinde isteğiniz ne olursa olsun, bir ilişki içerisindeyseniz eğer, partnerinize karşı dürüst olmanız gerekiyor – ve isteklerinizin benzer olmaları. Evlilik, çocuk sahibi olma gibi meseleler, netleştirilmesi gereken konulardır. Evet ya da hayır; belki diye bir yanıt söz konusu değildir. Eğer partneriniz geleceğe belirsizlikle bakıyor, ama siz tam olarak ne istediğinizi biliyorsanız, bu durum, gelecekte ciddi sorunlar yaşatabilir. İlişkiniz böyle bir çıkmaza girdiyse, biraz zaman verin, konu hakkında daha çok konuşmaya çalışın; nihayetinde hala ortak bir noktada buluşamıyorsanız, ne yazık ki aşkınıza, kalıcı bir mola vermeyi düşünmeniz gerekebilir.

Mükemmel iletişim


İletişimin en kusursuz hali, her ilişkide olması gereken bir şeydir. Burada söz konusu olan yalnızca partnerinizle aranızdaki iletişim değil; kendinize ne derece ulaşabildiğiniz de çok önemli.  Bağlantı kurma ve iletişim, ilişkide başarının anahtarlarındandır; öz benliğinizle olduğu kadar çevrenizdeki dünya ile de bağlantıda olmalı, yalnızca diğer insanlarla değil, kendinizle de derin bir iletişim kurabilmelisiniz. Eğer kendinizle kurabildiğiniz iletişimi, sevdiğiniz kişiye de aktarabilirseniz, saygı duymayı, sevmeyi ve affetmeyi başarabilirsiniz. Ancak bu tür bir yaklaşımı partnerinizden de görmeniz gerekiyor.

Saygı


İlişkide, daima karşılıklı saygının mevcut olması gerekiyor. Her zaman aynı fikirde olmayabilirsiniz; ancak en azından, açık fikirlilikle, birbirinizi dinlemeye istekli olmalısınız.  Eğer partnerinize saygı duymazsanız ya da partneriniz size saygı duymazsa, bundan sonra gelen her şey, sağlıksız bir temel üzerine kurulmuş olacaktır. 

Saygı mevcut değilse, ağırbaşlılıkla yola devam etmek


Saygı, ilişki içerisindeki etik kurallarının başında gelir; saygı gördüğünüzü hissetmiyorsanız eğer, yolunuza devam edin. Bilim de bu yöntemin arkasında. Yapılan araştırmalar, hiçbir ilişkinin, karşılıklı saygı olmaksızın başarılı ve sağlıklı olamayacağını gösteriyor. Hatta saygının olmaması demek, doğrudan zehirli bir ilişkinin içerisinde olduğunuzun işaretidir. 

Partner olmak


Partnerinizin, partnerolması gerektiği, gün gibi aşikar; ancak gerçek partnerlikten, gerçek ortaklıktan bahsetmeden geçmemek gerekiyor. İlişki içerisinde partner olacağınızı ve birçok şeyi birlikte yürüteceğinizi unutmayın. Bu partnerliğin nasıl bir formda olduğu ya da hayatta karşınıza çıkanlarla birlikte nasıl baş ettiğiniz önemli değil; varlığı, ilişkinin anahtar bileşenlerinden olan bir partnerlik bu.

Sorumluluk


Bir ilişkiden daima beklemeniz gereken bir başka şey, mesuliyet duygusudur. Sorumluluk, güvenin en yakın kuzenidir. Sorumluluk olmadığında, hiçbir şeyiniz yok demektir – özellikle de güven. Sorumluluk duygusunun olmadığı yerde, güven aranamaz. Kişinin, bir sorun ya da yanlış anlaşılma söz konusu olduğunda, kendine düşeni üstlenmesi, ilişki içerisindeki sorumluluk duygusunun tanımıdır.


Yakışıksız davrandığınızda, hatanızı üstlenin. Yaygınlıkla verilen tepki, partneri suçlamak ve onun hatalarına odaklanmaktır. Tipiktir; ancak iletişimi gerer. Kişinin, öncelikle kendisine bakması ve neyi değiştirmesi gerektiğine karar vermesi, oldukça zordur. Bu sorumluluk duygusu, kontrolle değil, içinizden gelen güçle hareket etmenize yardımcı olur. Karşı tarafı suçlamak yerine, deneyiminizi paylaşmaya odaklanırsanız, çözüme götüren bir sonuç elde etme olasılığınız artar.

Yürekten sevilmek


Oldukça basit; her ilişki içerisinde, ‘sevilme’ beklentiniz olmalı. Hepsi bu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x