Bırakmak Elinizde!

Bırakmak Elinizde!

30 Haziran 2020 - 08:28

Sözlük yazarı "cannurkars", sigarayı bırakınca yaşam kalitesinin nasıl yükseleceğini ve gündelik hayatın nasıl değişeceğini tüm detaylarıyla anlatmış


Sigarayı Bıraktığınız Takdirde Yaşam Kalitenizde Nelerin Değişeceğini Madde Madde Anlatan Bir Yazı
 

Konuyu olabildiğince açarak sigarayı bırakmak size nasıl bir kalite sunacak ondan bahsedeyim:

1) Eskisine oranla cebinizde çok daha fazla para kalacak. örneğin günde 1 paket parliament içen birisi senelik 4927 lirayı çöpe atmış oluyor. bu parayla her sene tatil yapabilir.

2) Eskisine oranla çok daha güçlü ciğerlere sahip oluyorsunuz. eskisi kadar yorulmuyor, merdivenler artık en büyük düşmanınız olmuyor, 2 adım attıktan sonra kafanız zonklamıyor.

3) Sapsarı ve lekeli dişler kısa bir süre sonra beyazlamaya, hoş bir gülümsemeye dönüşüyor.


4) 30 dakikada bir bataryası biten telefon gibi günde 20 kere kendinizi şarj etmek zorunda hissetmiyorsunuz. bu durumun insana kattığı özgüvenin tarifi yok.

5) Paketinizdeki sigaralar azaldıkça strese girip tırnak yemeye başlamıyorsunuz.

6) Kendinizin bile tiksindiği bir şeyin kölesi olmaktan kurtuluyorsunuz ve bol bol özgüven depoluyorsunuz.

7) Vücudunuzdaki genel yorgunluk yok oluyor, sabahları 10 saat uyumuş olsanız bile kendinizi yorgun hissettiğiniz zamanlar yok oluyor, yataktan kalkmamak için yaptığınız ezik ezik çırpınmalar yerini 6 saat de uyusanız dinç bir şekilde uyandığınız mutlu sabahlara dönüşüyor.


8) Migreniniz varsa artık eskisi kadar migren atağı, veya başka türlerdeki hafif seyirli baş ağrılarının artık olmadığını görüyorsunuz.

9) Binlerce liralık parfümler de sıksanız 2 saat sonra sigaradan başka bir şey kokmayan insanlarken, artık güzel kokan, 2 gün önce sıkılan parfümün bile kokusu üzerinde kalan bir insan ölüyorsunuz.


10) Boğazdaki balgam temizleniyor.

11) Kalbin ritmi düzene oturuyor. kalbin düzenli çalışması demek daha uzun ömürler demek.


Bunlar bir çırpıda aklıma gelen şeyler. hayat sigarasız çekilmez diye düşünmeyin arkadaşlar. sigara hiç bir zaman zevkli olmadı. ilk içtiği sigaradan kimse zevk almadı. sigara içmemizin tek sebebi nikotin bağımlılığıdır.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x