"Birliğimize Kast Edenlerin Ortak Hedefi..."

"Birliğimize Kast Edenlerin Ortak Hedefi..."

19 Eylül 2019 - 12:55

CHP Linç Girişimini Araştırma Komisyonu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Çubuk’un Akkuzulu Köyü’nde şehit cenazesinde gerçekleştirilen linç girişimiyle ilgili konuştu


Komisyon Başkanı CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile komisyon üyelerinden Ankara Milletvekili Murat Emir ve Avukat Umut Akdoğan CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

Özkoç, 21 Nisan 2019 tarihinde Çubuk’un Akkuzulu Köyü’nde, şehit cenazesinde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na organize bir linç girişiminde bulunulduğunu belirterek, raporda yer alan belgeler ve belgeseldeki görüntülerin gerçeği tüm boyutlarıyla ortaya koyduğunu söyledi.
Özkoç, özetle şöyle konuştu:
“21 Haziran 2019 tarihinde, Ankara’nın Çubuk Akkuzulu Köyü’nde bir şehit cenazesinde Genel Başkanımıza, yani Ana Muhalefet Liderine organize bir linç girişimi gerçekleştirilmiştir. Aradan geçen 6 aylık bir sürede herhangi bir iddianame hazırlanmamıştır. Açık eylem, kanıt, delil ve itiraflara rağmen tek bir tutuklu sanık bulunmamaktadır. Biz hazırladığımız linç girişimi raporu ve belgeselini delil niteliğinde savcılığa sunduk. Mecliste tüm grubu bulunan milletvekillerine gönderdik. Barolar, meslek örgütleri başta olmak üzere sivil toplum örgütlerine ulaştırıyoruz. İngilizce ve Fransızca çevirisini tüm dünyadaki muhataplarına gönderiyoruz.
Olayda, suçlular açık bir şekilde korunmaktadır. Bunun da ötesinde suç ve suçlu yüceltilmeye çalışılmaktadır.
“AMACIMIZ HAKİKATİ ORTAYA KOYMAK”
21 Nisan 2019’da; Çubuk’ta olay yerinde çekilmiş olan polis, jandarma kayıtları, partimizin ve basın mensuplarının çektiği görüntüler ve bölgedeki cep telefonu kayıtlarını, adli bilirkişi ve görüntü uzmanlarıyla inceledik, farklı açılardan onlarca görüntüyü taradık. Elde ettiğimiz bulguları kamuoyuyla paylaşıyoruz. 43 dakikalık bu belgesel çalışmasında şehidimizin cenazesinde teamüllere, devlet yönergelerine uymayan düzeni, tek bir güvenlik koridorunun bulunmayışını, kalabalık içindeki grupları işaretleriyle yönetenleri, Genel Başkanımızı kimlerin nasıl takip ettiğini, cenaze konvoyunda atılan taşları, sopaları, demir çubukları göreceksiniz. Genel Başkanımızın bulunduğu evin çatısına çıkanları, arka kapıyı kırmak isteyenleri, camları taşlayanları görecek, “evi yakın, kanını akıtın” çağlıklarını duyacaksınız.
Bunlar, savcılık kayıtlarına göre en az 700 güvenlik görevlisinin bulunduğu bir köyde, devlet protokolünün yer aldığı bir şehit cenazesinde gerçekleştirildi. Genel Başkanımıza yönelik organize linç girişimi, bu belgeselde tüm çıplaklığıyla kesitler halinde ortaya konmuştur. Hazırladığımız rapor ve bugün kamuoyuna açıkladığımız belgeselin amacı, ülkemizde suçun ve suçlunun övüldüğü, adaletin yok edildiği bir süreçte hakikati ortaya koymaktır. Bu hakikat, bir adalet beklentisi değildir. Yürüttüğümüz adalet mücadelesinin bir parçasıdır.
“PKK, IŞİD’İN DE HEDEFİNDEYDİ”
 Peki, neden Kılıçdaroğlu?

Kılıçdaroğlu bugün siyasetinde; tüm terör örgütlerinin, halkın barış ve kardeşliğinin karşısında olanların, toplumu bölmek, kutuplaştırmak isteyenlerin hedefindeki isimdir.
Genel Başkanımız Artvin Şavşat’ta PKK kurşunlarına hedef olmuş, ne yazık ki, bu saldırıda askerimiz Er Fatih Çaybaşı şehit düşmüştür. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz.
Adalet Yürüyüşü sırasında IŞİD’ın ‘yalnız kurt’ saldırısının hedefi haline gelmiştir. Saldırganlar IŞİD üyesi olduklarını, Genel Başkanımızın üzerine minibüsü sürerek öldürmek istediklerini itiraf etmişlerdir. Buna rağmen adam öldürmeye tam teşebbüsten beraat etmişlerdir. Mahkeme bu itirafı; Kılıçdaroğlu’na uzak mesafedeydiler, teşebbüsleri sonuç doğurmadı, yani öldüremediniz Kılıçdaroğlu’nu diyerek sadece örgüt üyeliğinden suçlu bulmuşlardır.

“BÖYLE BİR LİDERE TAHAMMÜLLERİ YOK”
Peki neden Genel Başkanımız? Çünkü Genel Başkanımız doğruları dile getiriyor. 8 milyon işsizi, ağaç kabuğu yemeye mahkum edilenleri, tek bir iddianame hazırlanmadan yıllarca cezaevinde adalet bekleyenleri, borcundan ötürü canına kıyanları, yatağa aç giren çocukları, yıllarca eğitim alıp bakanlık kapısında atama bekleyenleri, hakkı yenilenleri, bitirilen tarımı, Katar ordusuna peşkeş çekilen Tank Palet Fabrikamızı Genel Başkanımız dile getiriyor.
Kemal Kılıçdaroğlu hak, hukuk, adalet mücadelesi veriyor. Mazlumun yanında, haklının yanında yer alıyor. Bu vatanın her yurttaşını demokrasi, barış, kardeşlik umuduyla kucaklıyor. İşte buna tahammülleri yok. Halkın dayanağı, umudu olmuş bir lidere, başka bir hayatı kurabilecek insanlara tahammülleri yok. Bu yüzden hem PKK’nın, hem IŞİD’in, hem İçişleri makamını işgal eden kişinin tehdit ve hakaretlerinin hedefi oluyor.
Bunun peşini asla bırakmayacağız. Hak, hukuk ve adalet mücadelemiz sonsuza kadar devam edecektir.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x