Bisikletçiler Tugay İle Pedalladı

Bisikletçiler Tugay İle Pedalladı

18 Mart 2019 - 08:59

İzmirli bisiklet tutkunları, CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ile pedalladı. Yaklaşık 100 bisikletçinin katıldığı ve isimleri kura ile belirlenen çocuklara bisikletlerin dağıtıldığı etkinlikte konuşan Tugay, "Hedefimiz Karşıyaka'da bisikletsiz çocuk kalmasın" dedi

Dr. Cemil Tugay önderliğinde gerçekleştirilen ve bisiklet kullanımını artırmayı amaçlayan etkinliğe Bisikletliler Kooperatifi (BİSİKOOP) ve Bisikletli Kadınlar Topluluğu üyeleriyle vatandaşlar katıldı. Karşıyaka Çarşı Girişi'nde toplanan bisikletli grup, Bostanlı Pazarı arkasındaki yeşil alana kadar pedal bastı. Cemil Tugay, etkinliğe eşi Öznur Tugay ve 10 yaşındaki kızı Alya ile birlikte katıldı. Etabın sonunda bisiklet tutkunları kendileri için düzenlenen alana ulaştı. Burada konuşan Cemil Tugay, Karşıyaka'nın bisiklet kullanımı için çok uygun bir ilçe olduğunu belirterek, "Biz ailece bisiklet aşığıyız. Fırsat buldukça kullanmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki dönem için bu konuda 3 hedefimiz var. Birincisi ilçemizde sahil dışında yeni parkurlar oluşturmak, ikincisi Karşıyaka'da bisikleti olmayan ve bisiklet kullanmayı bilmeyen çocuğun kalmamasını sağlamak, üçüncüsü de Karşıyaka'nın uluslararası bisiklet organizasyonlarına ev sahipliği yapması olacak" diye konuştu.

"Desteğiniz için teşekkürler"

BİSİKOOP Başkanı Ahmet Çelikörs de, amaçlarının tüm ülkede bisiklet kullanımını artırmak olduğunu belirterek, "Başkan Adayı Sayın Tugay'a desteği için çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde birlikte çok güzel projelere imza atacağımız şimdiden görülüyor. Kendisinin bu konuda çok duyarlı olması bizim için bir şans diye düşünüyorum. Daha önce olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımızı ve eğitimlerimizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu. Etkinliğin sonunda Tugay ve Çelikörs tarafından isimleri kura ile belirlenen 12 çocuğa bisiklet armağan edildi. Tugay etkinliğin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ile birlikte önce sahilde güzel havanın tadını çıkaran vatandaşlarla sohbet etti, ardından Niğdeliler Federasyonu tarafından düzenlenen Elma Festivali'ne katıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x