Bomba İddia!

31 Ekim 2018 - 14:05

Prens Selman ve Suudi Kraliyet danışmanı Suud el Kahtani'nin Londra merkezli İran Uluslararası Televizyonu'nun arkasındaki güç olduğu ortaya çıktı

İngiltere merkezli İran Uluslararası Televizonu'nun, yöneticisi prens Selman'a yakın bağlantıları olan Suudi Arabistanlı bir işadamının ve gizli bir offshore varlığından finanse edildiği ortaya çıktı. 

Bu ifşayla,  İran Uluslararası TV'nin editoryal bağımsızlığıyla ilgili kaygıların ve Londra'da faaliyet gösteren Suudi bağlantılı birçok TV istasyonuna dair korkuların artması bekleniyor.
 
Guardian'a konuşan bir kaynak, çok sayıda kişinin gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinden sorumlu olduğuna inandığı prens Muhammed'in İran Uluslararası Televizyonu'nun arkasındaki güç olduğunu söyledi. 

Londra'nın batısında Hounslow semtinde bulunan Chiswick’te faaliyet gösteren TV, parasını Suudi kraliyet mahkemesinden aldığını iddialarını reddetmedi.

İran Televizyonu, geçen yıl medya sahnesinde birdenbire ortaya çıktı. 100 kişilik güçlü personel ağının birçoğuna ödenen ve sık sık ödenenleri iki katına çıkartılan cömert maaşların finansman kaynağı belirsizdi. 

Gazeteye konuşan kaynak ayrıca, prensin Kraliyet danışmanı Suud el Kathani'nin İan Uluslararası Televizyonu'nun arkasındaki güçlerden biri olduğunu iddia etti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x