Bornova’da 18 Mart’a Özel Açılış

Bornova'da 18 Mart'a Özel Açılış

19 Mart 2019 - 12:21

Bornova Belediyesi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. Yıldönümü'nde çok özel bir açılış gerçekleştirdi. 10 Şubat 2018 tarihinde Zeytin Dalı Harekatı sırasında Şehit olan Bornovalı Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman'ın adının verildiği sosyal tesisler, törenle hizmete açıldı. Duygu yüklü anların yaşandığı tören, veda niteliğindeki konuşmalara da sahne oldu. Açılış törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, siyasete girmesine, irili ufaklı bir yerlere gelmesine vesile olduğum pek çok kişi olduğunu vurgulayarak, "Olgun Atila onların içerisinde en onurlusu, en kadirşinası, vefa duygusu en gelişmiş olanı, en çalışkanı, en dürüstüdür. Eşi Hikmet Atila da belediye başkanlığı eşliğini abartmadan ama hep yanında olarak, öne çıkmadan ama hep katkıda bulunarak gerçekleştirdi. Ona da çok teşekkür ediyorum. Olgun Atila için hem tecrübe, hem yaş itibariyle siyaset yeni başlıyor. Ben onun gelecekte kent ve ülke yönetiminde çok önemli yerlere gelip, çok önemli görevler alacağına can-ı yürekten inanıyorum. Ben Olgun Atila gibi pırıl pırıl gençlerimizin yolunu açmak, deneyimlerimi paylaşmak ve yol arkadaşlığı yapmak için hayatımın sonuna kadar kendimi vakfedeceğim" dedi

Bornova Belediyesi'nin açılışı yeni yapılan tesisteki özel kahvaltı organizasyonunda biraraya getirdiği Bornovalı şehit ailelerinin de yerini aldığı tören, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ile Bedri Serter'in de katılımıyla gerçekleşti. Açılış kurdelesi, Şehit Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman'ın ailesi ile birlikte kesildi.

Bu acılar bir daha yaşanmasın

Aile adına konuşan Baba Uğur Salim Karaman, Oğlunun anısının böylesi güzel bir tesiste yaşayacak olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Başta Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila olmak üzere oğlumun adının tesise verilmesine katkı koyanlara ve tesisin yapımında emek harcayan çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Allah herkesten razı olsun. Yavrularını anne babalara bağışlasın. Kimse bir daha böyle acılar yaşamasın" dedi.

Tüm şehit ailelerine şükran ve minnet duygularını ileterek konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Sizler bizim bu ülkede özgürce yaşamamız için evladınızı, eşinizi, kardeşinizi kaybettiniz. Sizlerin, tüm şehitlerimizin ve Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün anısı önünde saygıyla eğiliyorum" diye konuştu. 1968 yılından bu yana Bornova'da yaşadığını söyleyen Kocaoğlu, geride kalan 50 yıllık süreçte Bornova'nın kendisine ve ailesine çok şey verdiğini ifade etti; "Bu kente yaşadık, yaş aldık. Çocuklarımız büyüdü. Adaletten ayrılmadan Bornova için İzmir için elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalıştık. Bugün 18 Mart. Nereden geldiğimizin, nasıl ayakta durduğumuzun vicdan hesabını yapma günü. Olgun Atila'ya böylesine bir tesise Şehidimizin adını verdiği ve böyle günde açılışını gerçekleştirdiği için çok teşekkür ediyorum" dedi.

En dürüst ve en çalışkan

Bir Bornovalı olarak Olgun Atila'yı ve ailesini çok yakından tanıdığını söyleyen Aziz Kocaoğlu, "Kendisi 5 yıl boyunca Bornova'ya çok önemli hizmetler verdi. Ben Olgun Atila'yı tanımaktan, onunla birlikte meclis üyeliği ve belediye başkanlığı yapmaktan son derece mutluyum. Siyasete girmesine, irili ufaklı bir yerlere gelmesine vesile olduğum pek çok kişi var. Olgun Atila bunların içerisinde en onurlusu, en kadirşinası, vefa duygusu en gelişmiş olanı, en çalışkanı, en dürüstüdür. Bunu burada, Bornova'da tüm samimiyetimle ifade etmek istiyorum. Eşi Hikmet Atila da belediye başkanlığı eşliğini abartmadan ama hep yanında olarak, öne çıkmadan ama hep katkıda bulunarak gerçekleştirdi. Ona da çok teşekkür ediyorum." dedi.

Olgun Atila'nın önü açık

Siyasetin kendisi için bittiğini ama gençler için devam ettiğini vurgulayan Kocaoğlu, "Bu noktada Olgun Atila için de hem tecrübe, hem yaş itibariyle yeni başlıyor. Ben onun gelecekte kent ve ülke yönetiminde çok önemli yerlere gelip, çok önemli görev alacağına can-ı yürükten inanıyorum. Ben Olgun Atila gibi pırıl pırıl gençlerimizin yolunu açmak, deneyimlerimi paylaşmak ve yol arkadaşlığı yapmak için hayatımın sonuna kadar kendimi vakfedeceğim" diye konuştu.

Bornova'ya çok şey borçuluyum

Kocaoğlu konuşmasını; " Bornova hem çok büyük, hem de küçük bir yer yerdir. Hepimiz birbirimize tanır, sever, sayarız. Bu anlamda Bornova'da yaşamaktan, Bornova'ya gelmekten çok mutluyum. Bornova'ya çok şey borçluyum. Elimden geldiği kadar hizmet ettim. Bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceğim. Sizleri çok seviyorum" sözleriyle bitirdi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da konuşmasına günün anlam ve önemini anlatarak başladı. Atila, "Dünyanın en güçlü ordularına nice canlar pahasına 'Çanakkale geçilmez' dedirttiğimiz günün yıldönümü. İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy'a 'Bir hilal uğruna ne güneşler batıyor' dizelerini yazdıran sayısız kahramanlık öykülerinin yaşandığı bir günün yıldönümü. Bizim milletimiz özgürlüğümüzden ne pahasına olursa olsun asla vazgeçmeyeceğini tarihin her döneminde kanıtladı. Ülkemizin sınırları egemen güçlerin cetvelleri ile değil, atalarımızın kanları ile çizildi. Yaşadığımız toprakların her karışını büyük mücadeleler sonunda, büyük bedeller ödeyerek elde ettik. Bugün de bedel ödemeye devam ediyoruz. Şehitlerimiz bize özgürce yaşadığımız bir vatan bıraktı. Onların bu emaneti bizlerin en değerli varlığı. Eğer biz bugün burada özgürce yaşıyorsak, çocuklarımızı yetiştirebiliyorsak, özgürce ibadet edebiliyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Canlarını vatanımız uğruna feda eden askerlerimiz ve polislerimiz sayesinde bugün burada ve biraradayız. Şehitlerimiz değerli aileleri bizlerin başımızın tacı. Anaların, eşlerin, çocukların, bacıların, kardeşlerin ağlamadığı huzurlu bir ortam en büyük dileğimiz. Bunun bilinci ile bu vatan için hep birlikte çalışıyoruz" dedi.

İçimizdeki Atatürk ve Cumhuriyet sevgisinin hiç bitmeyeceğini vurgulayan Atila şöyle konuştu: "Bedeli ne olursa olsun tüm milletimizin bu çizgiden ayrılmadan, onurlu mücadelesine devam edeceğine inanıyorum. Bu coğrafyaya, ülke birliğimize kastedenlere karşı dün mücadele edildi, bugün edildi, yarın da edilecek. Cumhuriyetimizin kuruluşundan buyana bu ülke uğruna şehit düşen, gazi olan bütün kahramanlarımızı saygılı, minnetle ve şükranla anıyoruz. Şehitlerimizin bize bıraktığı bayrağı canımız pahasına düşürmeyeceğimize bir kez daha söz veriyoruz. Şehit Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman da bu vatan için canını veren yiğitlerimizden biri. Onu adınının buraya verilmesini sağlayan meclis üyelerimize ve yapımında katkı sağlayan tüm emekçi kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu sosyal tesisten yararlanacak vatandaşlarımız bu vatanı vatan yapan değerlerimizi, şehitlerimizi ve Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü unutmasın." dedi.

Helal etti, helallik istedi

Artık 5 yıllık görev süresinin sonlarına geldiğini belirten Başkan Olgun Atila, "Hepinizi çok seviyorum. Bu kente yaşamaktan ve sizlere hizmet etmekten her zaman büyük mutluluk ve onur duydum. Bu onuru bana yaşatan canım kadar sevdiğim bütün hemşehrilerime, partime ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na çok teşekkür ediyorum. Hakkınız helal edin. Benim ufak bir hakkım varsa hepinize helal olsun." dedi.

Başkan Atila'dan Kocaoğlu'na teşekkür

18 Mart'ın aynı zamanda evlilik yıldönümleri olduğunu söyleyen Olgun Atila, 14 yıl Aziz Kocaoğlu'nun nikah şahitliklerini yaptıklarını hatırlatarak, sözlerini şöyle noktaladı. "Eşime, çocuklarıma, anneme, babama ve diğer bütün yakınlarıma bana gösterdikleri sabır ve verdikleri destek için tüm Bornovalıların huzurunda çok teşekkür ediyorum. Çok değerli büyüğüm Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na da bir Bornovalı olarak çok teşekkür ediyorum. Bornovamızın içinden çıktı, bizi 15 yıl boyunca en iyi şekilde temsil etti. Türkiye'de İzmir modeli diye bir model ortaya koydu; sporda, tarihte, kültürde ve en önemlisi kırsalda yani tarımda kalkınmayı sağladı. Kentimize çok önemli hizmetleri oldu. Bornova bizim evimiz. Sizler bizim evimizin baştacımızsınız. Her zaman hepinizin emrindeyim. Önümüzde bir seçim var. Hep birlikte her zaman olduğu gibi partimiz için, ülkemiz için, bize miras bırakılan değerlerimiz için, özgürlüğümüz için sonuna kadar çalışacağız. İzmir özel bir kent. Burası büyük Atatürk'ün evi. Herkese önemli mesajların verileceği bir seçim olmasını diliyorum.

Muhtar Namdar'dan duygu dolu konuşma

Atatürk Mahallesi Muhtarı Pakize Namdar ise duygu yüklü konuşmasında Kocoğlu, hem de Atila'ya teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi'nin son 15 yılda mahallerine önemli yatırımlar yaptığı anlatan Namdar, "Macera Parkı yıllardır atıl olan bir alanı bambaşka bir görünüme kavuşturdu.  Yağmur suyu ızgaralarımız yoktu. Çocuklarımız okula giderken karşıdan karşıya geçemiyordu" diye konuştu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile de uyum içerisinde çalıştıklarını söyleyen Muhtar Namdar, "Geride bıraktığımız 5 yıl Bornovalı muhtarlar için harika bir dönem oldu. Dürüstlüğünüzü, doğruluğunuzu, güleryüzünüzü ve  çalışkanlığınızı hiç bir zaman unutmayacağız. Biz her zaman sizin yanınızda olacağız" dedi. 

7.080 metrekarelik dev tesis

Toplam 7.080 metrekarelik alanda iki bloktan oluşan tesisin 970 metrekarelik A bloğunda 250 kişilik çok amaçlı salon, spor salonu, kütüphane ve kafeterya bulunuyor.  B blokta ise 1.700 metrerakelik alanda 96 tezgahlı pazar yeri ile park ve çocuk oyun alanı yer alıyor.

Konuşmaların ardından Atatürk Mahallesi Muhtarı Pakize Namdar,  Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya, Atila da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkkür pleketi verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x