Bornova’da Eğlenceli Bilim Günleri

Bornova'da Eğlenceli Bilim Günleri

20 Ekim 2019 - 14:00

Bornova Belediyesi, çocuklara bilimi sevdirmek amacıyla büyük ilgi gören ‘Matematik Tırı’ndan sonra ‘Bilim Tırı’ ile Bornova sokaklarında. Mevlana Toplum Bilim Merkezi, Genç Kaşifler Bilim Evi ve Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi(BELGEM) işbirliğinde, “Bu bilim bir harika dostum” sloganı ile yürütülen proje kapsamında yola çıkan Bilim Tırı, ilk olarak Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda çocuklarla buluştu

Renkli şovlarla dikkat çeken Bilim Tırı’nda astronomi, fizik, kimya, biyoloji, paleontoloji, robot bilim, akıl ve zeka oyunları ile matematik alanlarında etkinlikler gerçekleştiriliyor. Hanoi kuleleri, zeka blokları, sudoku, robotik kodlama, DNA çalışmaları, mikroskop gözlemleri, manyetik kuvvet deneyleri ve teleskopla güneş gözlemi gibi aktiviteler yoğun ilgi görüyor.

Uzman eğitmenlerin görev aldığı Bilim Tırı, Cumhuriyet Meydanı’nın ardından 15:00-20:00 saatleri arasında, 21-22-23 Ekim’de Çamdibi Atatürk Parkı, 24-25 Ekim’de Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda olacak. 26 Ekim’de Forum Bornova’da gerçekleşecek buluşma ise 13:00’de başlayıp, 20:00’de sona erecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x