Bornova’da Gülmeye Engel Yok

Bornova’da Gülmeye Engel Yok

03 Aralık 2018 - 09:28

Sosyal yardımlardan eğitimlere, özel mekanlardan özel organizasyonlara engellilere yönelik pek çok proje üreten Bornova Belediyesi, Dünya Engelliler Günü’nde de özel dostlarının yanındaydı. Türkiye’ye örnek olan Down Kafe’nin 3. Yıl pastasının da kesildiği etkinlikler coşku içerisinde geçti. Bedenlerden önce kalplerdeki engellerin kalkması gerektiğini söyleyen Başkan Atila, “İyi ki böyle bir projeyi gerçekleştirmişiz. Biz çok mutluyuz. Türkiye’nin her yerinde Down Kafeler olmasını istiyoruz”

Bornova’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri renkli ve coşkulu görüntülere sahne oldu. İlçenin sembol alanlarından olan Büyük Park’ta toplanan engelli bireyler, aileleri ve duyarlı vatandaşlar Suvari Caddesi’nde gerçekleştirilen yürüyüşte ellerinde pankartlar taşıyarak, haklarını haykırdı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın ailesi ile birlikte katıldığı bando eşliğinde gerçekleşen yürüyüş, "Farkındayız, Birlikteyiz" sloganı ile gerçekleşen etkinliklerin devam edeceği Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde son buldu.

Gönüllerince eğlendiler

Sırasıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü Dansın Melekleri, Melek İzciler ve Buca Engelliler Derneği, ritm ve dans gösterileri için sahneneydi. Onlara salonu dolduran yüzlerce Bornovalı tempo tuttu. Tekerlekli sandalyeleri ile sahnedeki yerlerini alan Blue Metin Özkan ve Gokay GKY Hiphop Dans Gösterisi ise salondaki coşkuyu iyice arttırdı. Selda Kesgi’nin şarkılarına ise hep bir ağızdan eşlik edildi.

3 Aralık’a özel resim sergisi

BELGEM(Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi)’nde ücretsiz eğitim desteği alan çocuklar ile Bornova Bahçeşehir Koleji öğrencilerin 3 Aralık’a özel olarak gerçekleştirdiği ortak atölye çalışmasında ortaya çıkan resimler de Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde sergilendi. Hepsi birbirinden güzel ve önemli mesajlar içeren resimler büyük beğeni topladı.

Down Kafe’ye 3. yıl pastası

Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki programın ardından +1 Down Kafe’ye geçildi. Coşku dolu görüntüler burada da devam etti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Büyük Park’ta 3 Aralık 2018 Dünya Engeliler Günü’nde hizmete açılan Kafe’nin 3. yıl pastasını, engelli bireylerle birlikte kesti.

Türkiye’nin her yerinde Down Kafeler olsun

Bedenlerden önce kalplerdeki engellerin kalkması gerektiğini söyleyen Başkan Atila, “İyi ki böyle bir projeyi gerçekleştirmişiz. Bütün hemşehrilerimiz buraya davet ediyorum. Gün içinde enerjisini kaybetmiş, moral bozulmuş herkes buraya geldiğinde tekrar moral buluyor. Biz çok mutluyuz. Türkiye’nin her yerinde Down Kafeler olmasını istiyoruz” diye konuştu.

düz

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x