Bornova’da Kadınlara Özel Programlar

Bornova’da Kadınlara Özel Programlar

09 Mart 2019 - 13:49

Bornova Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nünde kadınlara özel etkinlikler düzenledi. Bornovalı kadınlar fotoğraf sergisi, müzik dinletisi, dans gösterisi ve kadınların hazırladığı tiyatro oyunu ile dolu dolu bir gün geçirdi. Bu özel günde kadınları yalnız bırakmayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kadınların hayatın her alanında yer alması için çalışmalar yaptıklarını söyledi

Bornova Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü tiyatro, sergi, dans ve müzik gösterilerinin yer aldığı 2 ayrı etkinlikle kutladı. Bornovalı kadınlara dolu dolu bir gün yaşatan etkinliklerin ilki İzmirli 35 kadın fotoğraf sanatçısının aylar süren çalışmalarından ortaya çıkan ‘Her Kare Bin Kadın’fotoğraf sergisi oldu. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen sergi yoğun ilgi gördü. Kasım ayında başlayan ve koordinatörlüğü fotoğraf sanatçıları Ayşegül Çetinalp ve Aylin Telef tarafından yürütülen Bornova belediye Başkanı Olgun Atila’nın eşi Hikmet Atila’nın da destek verdiği proje kapsamında çekilen fotoğraflardan seçilenler vatandaşların beğenisine sunuldu. Hayatın içinden kadın portrelerinin yer aldığı sergide 35 kadın portresi yer alıyor.

Kadınlar sahnede

Kadınlar için düzenlenen bir diğer etkinlik ise Bornova Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Çamdibi Kadın Danışma Merkezi Tiyatro Gurubu tarafından sahnelenen dans psrformansı ile Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı ‘Açık Oturum’ ve ‘Kızlar Askerde 2’adlı kısa oyunlar da izleyicilerin beğenisini kazandı. Etkinlikler Ahura Kadın Gurubu’nun müzik dinletisi ile son buldu.

‘Farkındalık yaratmak için çalıştık’

‘Her Kare Bin Kadın’ projesi kapsamında açılan sergiye eşi Hikmet Atila ile katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sanatçılara katılım sertifikası vererek teşekkür etti. Projenin 8 Mart için özel olarak hazırlandığını söyleyen Başkan Atila, “Biz Bornova Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla bir farkındalık yaratmak istedik. Çalışma arkadaşlarımızın yüde 65’e yakını kadınlardan oluşuyor. Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü aktif bir şekilde çalışmalar yapıyor. Ayrıca kadınlarımızın üretime de katılması gerektiğini düşünerek Bornova Kadın Kooperatifi’ni oluşturduk. Buradaki arkadaşlarımız hem kendi hem de kentimizin ekonomisine katkı sağlıyor” dedi.

‘Kadınlar her alanda söz sahibi olmalı’

Kadınların her alanda söz sahibi olmaları için çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Başkan Atila, “Biz bu dönemde kadın meclis üyelerimizin sayısını arttırmıştık. Kadınlarımızın daha fazla mecliste, parlementoda ve belediye başkalıklarında yer alması için birlikte mücadele edeceğiz. Ben 2 kız çocuk babasıyım. Onlara daha iyi bir gelecek hazırlamak bizim görevimiz.Kadınlarımızın şiddet görmediği, çocuklarımızın tacize uğramadığı güzel günlere kavuşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x