Bornova Kadına Yönelik Şiddete Dur Dedi

Bornova Kadına Yönelik Şiddete Dur Dedi

30 Kasım 2019 - 18:30

Kadınların sosyal yaşamda daha etkin bir şekilde yer alabilmesi için projeler üreten Bornova Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerle Bornovalıların sesini yükseltti

Hafta boyunca Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliklere katılan Bornovalılar, şiddete karşı mücadelede kadınların yalnız olmadığını gösterdi. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde üç sergi birden açıldı. Neslihan Atas’ın fotoğraflarından oluşan ‘Kelebek Etkisi’ isimli fotoğraf sergisi, Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği’nin karikatür sergisi ve Etik Sanat Evi’nin ‘Kadın’ konulu resim sergisi büyük ilgi gördü.

ŞİDDETE KARŞI TİYATRO

Bornova Belediyesi, ‘Aynı Kuş Yanıyordu İçimizde’ isimli tiyatro oyununu da Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde Bornovalılarla buluşturdu. Yazar Lucy Kirkwood’un ‘Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi” isimli eserinden uyarlanan oyun, Sevda Şener Sahnesi’ni dolduran izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nde ise Naldöken Tiyatro Topluluğu’nun sahneye koyduğu ‘Kıyam’ (Uyanış) isimli oyun beğeniyle izlendi. Deniz Maçık’ın yazıp yönettiği oyun, ‘istismara karşı sessiz kalma’ mesajını güçlü bir şekilde verdi.

DOĞRU İLETİŞİMİ ANLATTILAR

Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda ‘Doğru İletişim’ konulu panel düzenlendi. Diş Hekimi Oğuz Erbatu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Avukat Aydan Ersezen ile Aile Danışmanı Psikolog Birsen Altar, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde doğru iletişimin nasıl olması gerektiğini anlattı. Burcu Geneş ise panel öncesi yaptığı video sunumla sorunun nereden kaynaklandığına dikkat çekti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x