Bornova’nın Parkları Gözetim Altında

Bornova'nın Parkları Gözetim Altında

02 Kasım 2018 - 13:32

Bornova Belediyesi, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda çocuk oyun parklarına kamera yerleştirmeyi sürdürüyor. Şu ana kadar 5 parka kamera sistemi kurulurkan, yakın zamanda ilçenin farklı yerlerinde bulunan 11 parka daha kamera yerleştirilecek

Bornova Belediyesi, ilçede yaşayan çocukların güvenliği için parklara kamera sistemi yerleştiriyor. İlk etapta 5 parka kamera yerleştiren belediye ilçenin farklı yerlerinde bulunan 11 park için de hazırlıklara başladı. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda başlatılan uygulama ile çocukların daha güvenli bir ortamda oyun oynaması amaçlanıyor. İlçenin geneline yayılması planlanan kamera sistemi sayesinde aynı zamanda parktaki oyuncakların ve çevrenin korunması da sağlanıyor.

5 parkta uygulama başladı

Uygulama ilk olarak özellikle vatandaşların yoğun olarak talepte bulunduğu Çamdibi Atatürk Parkı, Çamdibi Çınar Park, Büyükpark, Çamdibi Rafetpaşa Mahallesi 5054/1 Sokak Parkı ve Koşukavak Mahallesi Şehit Piyade Sunay Civan Parkı’nda başlatıldı. Parklardaki çocuk oyun alanları FullHD özellikli 24 kamera ile 7 gün 24 saat izlenip kayıt altına alınıyor.

11 park daha belirlendi

Parklara kamera sistemi uygulamasının ikinci etabı için11 park daha belirlendi. Bu kapsamda Doğanlar Mahallesi 1651 sokakta bulunan park, Karacaoğlan Mahallesi 6253 ve 6240 sokaklarının kesiştiği yerde bulunan park, Mevlana Mahallesi 1722 sokakta bulunan park, Naldöken Mahallesi 1201 ve 1207 sokaklar arasında kalan park, Rafetpaşa Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi ve 5365 sokak arasında kalan park, Serintepe Mahallesi Kandere Parkı, Erzene Mahallesi 19 Mayıs 1919 Parkı, Erzene

Mahallesi 19 Mayıs 1919 Parkı, Kemalpaşa Mahallesi Nazım Hikmet Rekreasyon Alanı ile Ümit Mahallesi 7312/2 sokakta bulunan parklara kamera yerleştirilecek.

Çocukların güvenliğinin çok önemli olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Parklarımızın daha güvenli alanlar olması için çalışıyoruz. Güvenlik kamerası sistemini de çocuklarımızı korumak için bir önlem olarak parklarımıza kurmaya başladık. Bu sisteme sahip parklarımızın sayısını arttıracağız” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x