Bornova, Spor Alanında “Tesisler Kenti” Olacak

Bornova, Spor Alanında “Tesisler Kenti” Olacak

02 Ekim 2019 - 16:47

Basketbolda önemli başarılara imza atan Bornova temsilcisi Bossan Spor Kulübü, kuruluşunun 10. yılını Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri’nde düzenlediği yemekte kutladı. Başkan Mustafa İduğ, CHP İzmir Milletvekilleri; Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Kani Beko ve Sevda Erdan Kılıç ile Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ın da katıldığı organizasyonda, spor alanında yapacakları yatırım ve çalışmaları anlattı

GÖREVİMİZ TESİS YAPMAK VE YETİŞTİRMEK

Bornova Belediyesi olarak sporcu yetiştirmeyi ve amatör kulüplerin kullanacağı tesisler yapmayı temel amaç edindiklerini söyleyen Başkan İduğ, “İlçenin çeşitli yerlerine antrenman amaçlı kapalı salonlar yapacağız. İzmir’deki 270 amatör takımın 50’si Bornova’da faaliyet gösteriyor. Bu takımlarımıza tesis gerekiyor. Bornova tesisler kenti olacak. Amatör Evi Projesini hayata geçireceğimiz Yusuf Tırpancı Tesisleri’nde tribünlerin tamamının üzerini kapatacağız. Tesislerin yanındaki 28 dönümlük arazi de belediyemize geçti. Buraya üçüncü sahayı yapacağız. Bornova Şehir Stadı’nı da baştan aşağı yenileyerek kadınlar için fitness salonu, halı sahalar ve basketbol salonunun da içinde olduğu yeni bir spor kompleksine dönüştüreceğiz” dedi.

BOSSAN’A ÖVGÜ, İDUĞ’A TEŞEKKÜR

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova Belediyesi ile birlikte tüm Bornovalılardan, Bossan Spor Kulübü’ne destek olmalarını istedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir” sözünü hatırlatan Kani Beko, davetlilerden geleceğin sporcularını yetiştiren yönetici ve antrenörler için alkış isterken, Sevda Erdan Kılıç, 12 yaşındaki oğlunu Bossan Spor Kulübü’nün altyapısında basketbola başlatacağını söyledi.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak ise çalışmalarını özveriyle sürdüren kulüp yöneticilerine ve onlara destek olan Başak İduğ’a teşekkür etti.

Bossan Spor Kulübü Başkanı Serdar Bozkurt, “Kurulduğumuz günden bugüne Bornovalı çocuklarımıza basketbol eğitimi verdiklerini, buna da devam edeceklerini belirterek, ”Yanımızda olan Sayın Milletvekillerimize ve bize her zaman destek veren Belediye Başkanımız Dr. Mustafa İduğ’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x