Bornova Umut Oldu!

Bornova Umut Oldu!

10 Aralık 2018 - 12:45

İzmir’de, nadir görülen “Juvenil Myelomonositik Lösemi (JMML)” tanısı konulan ve ilik nakli olmayı bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için başlatılan kampanyalara Bornova Belediyesi de destek verdi. Türk Kızılayı ile birlikte hareket eden Bornova Belediyesi, Minik Öykü için “Donör Ol, Umut Ol” kampanyası başlattı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kan ve kök hücre bağışına Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da katılarak ilk kan verenlerden biri oldu

İzmir’de hayata tutunabilmek için ilik bağışı bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için başlatılan kampanyalara Bornova Belediyesi de katıldı. Türk Kızılayı ile birlikte hareket ederek “Donör Ol, Umut Ol” kampanyası başlatan Bornova Belediyesi vatandaşları kampanyaya destek olmaya çağırdı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’da düzenlenen kampanyaya başta belediye çalışanları olmak üzere birçok vatandaş katılarak kan ve hücre bağışında bulundu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da kan bağışında bulunarak kampanyaya destek oldu.

Tüm hastalar için umut

Minik Öykü Arin için başlatılan kampanyaların tüm kök hücre bekleyen hastalar için umut ışığı olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Düzenlenen kampanyalar sayesinde ilik nakli bekleyen bir çok insanın sesi duyurulmuş oluyor. Biz burada kan ve kök hücre bağışında bulunarak sadece Öykü Arin için değil, tüm hastalar için umut ışığı oluyoruz. Bornolılar her konuda olduğu gibi bu konuda da örnek oluyor” dedi.

Bornova organ bağışında da örnek ilçe

Bornova Belediyesi, geçtiğimiz yıl 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı haftası nedeniyle düzenlediği etkinliklerde 107 bağışçı ile Bornova’da yapılan etkinliklerdeki en yüksek bağışçı sayısına ulaşmıştı. Gazeteci-Yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun da katıldığı etkinliklerde Tekelioğlu’nun yazıp yönettiği ve organ nakli ile hayata dönenlerin hikayelerinin yer aldığı “Yeni Hayat” adlı belgesel de İzmir’de ilk kez Bornova’da gösterilmişti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x