Borsa İstanbul’da Son Dakika Kararı!

Borsa İstanbul'da Son Dakika Kararı!

Borsa İstanbul BIST 50 paylarında açığa satışta bugün yukarı adım kuralının uygulanacağını açıkladı. Buna göre söz konusu hisselerde açığa satış işlemi, hissenin en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilebilecek

20 Aralık 2021 - 10:59

Borsa İstanbul'da BIST 50 endeksinde bugün açığa satışta yukarı adım kuralı uygulanacak.

Borsadan KAP'a yapılan bilfiride şu bilgiler yer aldı:

"Bilindiği üzere, Sermaye Piyasası Kurulunun 11/02/2021 tarih ve 7/211 sayılı kararı uyarınca BIST 50 Endeksinde yer alan paylarda açığa satış işlemi yapılabilmektedir. Söz konusu paylarda 20/12/2021 tarihli seansta bir gün boyunca geçerli olmak üzere açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının (up-tick rule) uygulanması kararlaştırılmıştır.

Buna göre; açığa satış işlemi yapılabilen paylarda açığa satış işlemi, açığa satışa konu olacak sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilebilecektir. Ancak, açığa satışa konu olan sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen fiyatının bir önceki fiyattan daha yüksek olması hâlinde açığa satış işlemi en son gerçekleşen fiyat düzeyinden de yapılabilecektir.

Gün içinde sahip olunmadan yapılan ve daha sonra aynı gün içinde yapılan alımlarla kapatılan satışlar da açığa satış kapsamında olduğundan yatırımcılarımız ve yatırım kuruluşlarımız tarafından bu nitelikteki satışlara ilişkin emirlerin de açığa satış seçeneği işaretlenmek suretiyle iletilmesi hususunda gerekli dikkat ve özenin gösterilmesi önem arz etmektedir."

CUMA GÜNÜ SERT DALGALANDI
Bu karar borsada geçen cuma yaşanan büyük dalgalanmanın ardından geldi. BIST 100 cuma günü önce yüzde 5'in üzerinde yükseldi. Ardından 2 kez devre kesicilerin uygulanmasına rağmen günü yüzde 8.5'lik kayıpla 2084 puandan kapattı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x