Bu Belirtilere Dikkat!

Bu Belirtilere Dikkat!

03 Ağustos 2021 - 08:56

Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (CDC) Delta varyantı ile ilgili yeni açıklamalar geldi. CDC çift aşı olanlar için de bir uyarıda bulundu



İlk olarak Hindistan'da görülen Delta varyantının daha bulaşıcı olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. Haliyle bu varyant küresel vaka artışının bir numaralı nedeni olarak gösteriliyor.


CDC UYARDI

Delta dünyanın gündemindeki yerini korurken Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (CDC) ezber bozan açıklamalar geldi. CDC çift aşı olanlar için de bir uyarıda bulundu.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Delta'nın bulaşıcılığı hakkında uyarılarda bulunan CDC çift aşılı kişilerin de Delta'ya yakalanabileceğini açıkladı.


Söz konusu rapora göre, aşı olmak size kat kat daha fazla koruma sağlarken, yine de bunu çevrenize bulaştırabilirsiniz.


Konu ile ilgili konuşan CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky, 'Diğer varyantlardan farklı olarak, Delta ile enfekte olan aşılanmış kişilerin virüsü bulaştırabileceğine dair endişeleri artırıyor' dedi.

ABD'de aşı olup hastaneye kaldırılan kişilerin oranı yüzde 0.004 olarak açıklandı. Aşının Delta'ya karşı koruyuculuk sağladığının altını çizen CDC uzmanları aşılı kişilerin farkında olmadan virüsün yayılmasına yardımcı olabileceğini belirtti.

BU BELİRTİLERE DİKKAT

Çoğu durumda aşılanan kişilerin koronavirüs ile mevsimsel soğuk algınlığını ayırt edemediğinin altını çizen uzmanlara göre çift aşı olup virüse yakalananların gösterdiği en yaygın belirtiler şöyle...

ZOE Covid Semptom çalışması kapsamında bu kişilerde 4 ana semptom belirlendi. Ekipten yapılan açıklamada bunların baş ağrısı, burun akıntısı, hapşırma ve boğaz ağrısı olduğu bilgisinin altı çizildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x